Executat prin spânzurare după atentatele de la Mumbai din 1993

India l-a executat prin spânzurare joi pe Yakub Memon, un „creier” al atentatelor din Mumbai care au făcut sute de victime în 1993, au anunțat canalele TV, informează AFP, citată de Agerpres.

Atentatele din Mumbai (fost Bombay n.r.) au făcut 257 de morți în metropolă, capitala economică a țării.

După respingerea de către președintele indian Pranab Mukherjee a unei cereri de amânare a execuției, Yakub Memon a fost spânzurat joi dimineață devreme în închisoarea din Nagpur, în vestul statului Maharashtra (centru), potrivit canalelor NDTV și CNN-IBN.

Curtea Supremă a respins săptămâna trecută ultimul apel al condamnatului la moarte, deschizând calea execuției.

Yakub Memon a fost singurul dintre cei unsprezece coinculpați a cărui condamnare la pedeapsa capitală a fost confirmată în ultima instanță. Ceilalți au avut pedeapsa comutată în închisoare pe viață.

Atentatele din Mumbai comise la 12 martie 1993 au fost imputate membrilor lumii interlope musulmane a orașului, dorind să se răzbune după ciocnirile dintre hinduși și musulmani cu câteva luni înainte.

Bursa din Mumbai, birourile Air India și un hotel de lux au fost printre obiectivele celor zece explozii. În noiembrie 2012, singurul supraviețuitor dintre autorii atentatelor de la Mumbai din 2008 a fost spânzurat, amintește France Presse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.