Execuţie stalinistă a lui Mircea Geoană la

Suntem la jurnalul de la orele 15.00. În jurul orelor 15.54, în platou vine în platou moderatoarea Paula Rusu (ea este cea care de regulă este folosită pentru treburile murdare ale postului) care ne anunţă: „numărul 2 în statul Român implicat într-un scandal de proporţii. Numărul 2 din stat a utilizat în campania electorală banii bolnavilor”. Lucrurile par clare. Este vorba de Crin Antonescu, pentru că el este „omul numărul 2 în stat” – clientul preferat al postului în materie de linşaj mediatic.

Începe jurnalul de la ore 16.00. Ce apare pe burtieră din 5 în 5 minute: „Ora 17.00, incendiar!”; „Scandal de proporţii!”; „Pe banii sănătăţii”; „Lider de partid implicat!”; „Informaţii în exclusivitate!” Aceste anunţuri scrise cu cel mai mare corp de literă văzut vreodată pe vreun post TV .

Paula Rusu pe post de acuzator la „tribunalul poporului”

În sfârşit vine şi „mult aşteptata” emisiune de la ora 17.00 şi moderatoarea Paula Rusu (este este de regulă cea aleasă atunci când este vorba de un linşaj mediatic) pe un ton cvasi-isteric deschide subiectul. Care subiect începe cu o aşa-zisă filmare cu cameră ascunsă. De fapt nu este o filmare cu cameră ascunsă. Ci o filmare trucată. Şi un novice din televiziune ştie ce înseamnă o filmare cu cameră ascunsă, adică o persoană (sau mai multe) sunt filmate pe ascuns în timp ce declară ceva, dar persoana (sau persoanele în cauză) este perfect vizibilă în imagini. Singurul lucru „special” îl reprezintă faptul că persoana nu ştie că este înregistrată şi filmată. Deci ce văd telespectatorii: nişte mâini care gesticulează şi pantalonii unui om care spune ceva. Cine spun slujbaşii lui „Ghiţă-SRI TV” că este persoana? Unul dintre medicii ridicaţi vineri de procurori în scandalul banilor de la CNAS. Evident, repetăm, din imagini nu se vede deloc faţa persoanei respective deci putea să fie oricine, chiar şi un slujbaş al lui Sebastian Ghiţă. Şi ce ne spune persoana filmată „cu camera ascunsă”. Că prin 2009 ministrul al sănătăţii a fost Ion Bazac, ministru numit de preşedintele PSD (de atunci) Mircea Geoană. Şi mai spune „medicul” respectiv că pe atunci „nu erau bani pentru campanie la PSD” şi că bani de la CNAS au fost direcţionaţi către PSD. Acum se clarifică despre ce „numărul 2 în stat este vorba”. Este vorba de un fost număr 2 în stat. Dar de ce să nu-i creeze Paula Rusu emoţii şi lui Crin Antonescu.

Imediat ce termină „medicul” declaraţia dată în faţa „camerei ascunse”, pe burtieră reapar literele uriaşe: „Geoană a furat banii bolnavilor”, Mircea Geoană şi-a făcut campanie din banii bolnavilor”. Şi Paula Rusu, pe un ton isteric indignat (repetă pentru a doua oară cât de gravă este situaţia şi ne mai spune că „am propietatea cuvintelor” – o formulă care o auzim la ea aproape zilnic) începe dezbaterea cu invitaţii din platou. Degeaba se chinuie social-democratul Codrin Ştefănescu să explice că declaraţia „medicului” nu poate fi luată în seamă. Pentru Paula Rusu nu contează. Criminalul Geoană a furat banii bolnavilor pentru a-şi finanţa campania electorală şi pentru a deveni preşedintele României. După minute bune – mare surpriză, pentru că de regulă victimele nu au acces în emisiune – intervine telefonic Mircea Geoană. Acesta neagă totul şi cere explicaţii pentru campania de denigrare la adresa sa şi cere şi numele „medicului”. Paula Rusu, care nu se deosebeşte cu nimic de acuzatorii publici din tribunalul poporului anilor ‘47-’53 nu acceptă negările lui Gepană şi îi spune că a negat şi vizita acasă la Sorin Ovidiu Vântu în 2009. Aici, „acuzatorul public” a dat cu bâta în baltă. Geoană nu a negat vizita la Vântu. Dar nu contează. Interogatoriul continuă: l-a numit Mircea Geoană pe Bazac ministru? Evident, aici s-a încercat inducerea în subliminal a legăturii cauză-efect: Geoană îl numeşte pe Bazac ministru şi acesta deturnează banii de la sănătate în favoarea lui Geoană. Neconvingător, pentru că şefii de partid numesc întotdeauan miniştri. Disputa continuă. Paula Rusu nu vrea să divulge numele medicului. „Sursele nu se divulgă”. Corect. Numai că aici nu este vorba de o sursă voluntară care a oferit o informaţie, ci, teoretic, o informaţie extrasă într-un mod cvasi-ilegal. Geoană insistă. Moderatoarea, pardon, acuzatorul public vine cu un argument irefutabil: peroana în cauză este o celebritate care a declarat ceva şi trebuie ţinut cont.  (Oare ce s-ar întâmpla dacă o persoană celebră ar spune nu stiu ce lucruri compromiţătoare despre Paula Rusu. Este ştire de breakingnews?). Numai că „jurnalista” comite o eroare, sugerează că declaraţiile medicului au fost făcute în faţa anchetatorilor. Geoană prinde din zbor gafa şi contatacă,  Paula Rusu face un pas înapoi, „este vorba de fapt doar de o dezbatere pe tema unei fraude în medicină” şi este salvată de „gong”, adică de încheierea emisiuni. Se stabişeţte că Geoană să vină sâmbătă seara în platou şi să demonteze totul.

„Kosmisarul”  Sorina Matei preia ştafeta

 

Deşi lucrurile păreau lămurite, „furtul banilor bolnavilor de către Geoană” continuă şi în emisiunea care începe la 18.45 şi care este moderată de „ultrasul” băsist, Sorina Matei. Ea nu are „haina” de acuzator public, ci pe cea de „komisar. Şi dă-i şi luptă, cu hoţul de Geoană. Este apelată din SUA şi Corina Drăgotescu. Care, dacă în 1990, la Adevărul, vedea cum plantau minerii panseluţe la TNB şi cum se fabricau dolari falşi la PNL şi se depozitau droguri la PNŢCD, acum vede o afacere similară celei din Trofeul Calităţii din cazul Năstase. Bravo Corina. Nu te dezminţi nici când eşti pe tărâmul făgăfuinţei!

Din nou surpriză (de fapt nu a fost o surpriză, Geoană a ameninţat cu justiţia, şi atunci a fost lăsat să intre telefonic în emisiune): intră Geoană. Continuă pentru scurt timp dialogul surzilor din emisiunea anterioară. Şi Komisarul Sorina Matei susţine, ca şi acuzatorul public Paula Rusu, că dacă un om cunoscut spune ceva, el trebuie ascultat şi trebuie luat în seamă ce spune. Geoană aruncă şi el o bombă, care taie elanul moderatoarei. Geoană spune că „medicul” care a declarat ce a declarat este una şi aceiaşi persoană care în 2009, în urma unei anchete declanşate de Bazac şi Raed Arafat a fost prins că a deturnat insulină în valoare de 21 miliarde lei şi care acum a fost trimis în judecată. Linişte în studio, se schimbă subiectul şi este luat în colimator un alt senator PSD, care chipurile ar fi fost grosolan cu o ziaristă. Poate că aşa o fi fost. Dar numai dacă a-i spune unei ziariste de la „Ghiţă – SRI TV” că este nepregătită şi nu cunoaşte subiectul pe care îl abordează, intră în categoria grosolăniilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.