Executivul vrea să elimine indexarea tichetelor de masă şi de creşă

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lansat astăzi în dezbatere un proiect de lege potrivit căruia tichetele de masă şi de creşă nu vor mai fi intexate potrivit inflației, ci, opțional, după cum dorește guvernul.

Potrivit proiectului, valoarea tichetelor va ţine pasul cu inflaţia doar „în condiţiile realizării principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat, respectiv creşterea produsului intern brut şi nivelul productivităţii muncii”.

Guvernul motivează decizia prin contextul internaţional dificil, şi prin nevoia de a reduce volumul cheltuielilor bugetare.

„Luând în considerare actualul context internaţional, principalele caracteristici ale politicii bugetare în perioada următoare, care vor fi subordonate obiectivelor de susţinere a creşterii economice şi de reducere a inflaţiei şi atingerii unui deficit bugetar la un nivel corelat cu obiectivele macroeconomice, pentru păstrarea echilibrelor bugetare sunt necesare unele măsuri menite să reducă volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne şi internaţionale asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveşte limitarea cheltuielilor cu indexarea semestrială a tichetului de masă și a tichetului de creșă”, se arată în nota de fundamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.