Exemplu indian pentru guvernanţii români: Ţara în care se construiesc 11 km de autostradă pe zi

Guvernul indian a anunţat recent că până în 2014 vrea să atingă viteza uimitoare de 20 de kilometri de autostradă finalizaţi pe zi. Asta pentru că în prezent se contruiesc „doar” 11 kilometri pe zi, informează PRO TV. Spre comparaţie, Guvernul Boc a construit în 2010 doar 52 de kilometri de autostradă. Într-un an!

Reţeta indiană este simplă: managementul de proiect este foarte bine făcut pe ultimii doi ani şi jumătate. Se ştie exact ce trebuie construit, există bani, iar licitaţiile sunt foarte transparente. Nu există contracte „secrete”.

Declinul activităţii în alte sectoare de construcţii, cum ar fi cel imobiliar, i-a făcut pe constructori să se îndrepte şi să se specializeze pe construcţia de drumuri, spun experţii.

Până la finalul lunii martie 2012, India va anunţa terminarea a 3.750 de kilometri de autostradă începuţi în martie 2011, a declarat un oficial citat de Times of India.

„Numărul proiectelor a crescut după ce guvernul a ales sa încurajeze investitorii privaţi să participe la licitaţii”, spune M Murali, secretar general an Federaţiei Naţionale a Constructorilor de Autostrăzi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.