Există trei personalități în lume care l-ar putea influența pe Putin

Președintele rus Vladimir Putin nu-l consideră pe omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, un interlocutor de calibrul său, de aceea discuțiile între cei doi oameni de stat de până acum nu s-au soldat cu rezultate notabile, ținând cont și de criza dintre cele două țări vecine, a declarat miercuri seara cunoscutul analist rus Stanislav Belkovski, într-un interviu acordat televiziunii ucrainene Hromadske.

Acesta spune că există trei personalități care ar putea să-l convingă pe Putin să-și schimbe linia politică (față de Ucraina – nr.): Papa Francisc, fostul președinte americane Bill Clinton și ex-premierul britanic Tony Blair.

Belkovski afirmă că „Putin se află în prezent într-o stare în care este pregătit să moară împreună cu Rusia”.

Ucraina nu reprezintă obiectivul final al eforturilor președintelui rus Vladimir Putin, ea este doar o rampă în vederea negocierilor cu Occidentul, consideră el. Putin discută cu Obama (Barack, președintele SUA) și Europa via Ucraina, opinează celebrul politolog rus, care, înaintea declanșării conflictului solicitase cetățenia Ucrainei.

La ora actuală, obiectivul propagandei de stat ruse este de a alina suferința președintelui Putin în urma eșecurilor sale politice. „Putin se află într-o stare de frustrare profundă, el suferă foarte mult în urma a ceea ce i s-a întâmplat, mai ales la summitul G20 la Brisbane (Australia). Și are nevoie de ceva care să atenueze efectul acestei vizite nefericite”, a spus Belkovski, în direct la Hromadske.tv.

În genere, spune el, Putin se află acum „într-o stare psihologică dificilă”, care nu promite nimic bun nici pentru Ucrana, nici pentru Rusia. „În stare de frustrare, Putin reacționează întotdeauna foarte dur”, afirmă Belkovski, autorul controversatului volumului „Putin. O biografie interzisă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.