Experienţa de neuitat a Ioanei Ginghină

Actriţa Ioana Ginghină a reprezentat România la cel mai mare festival dedicat diversităţii culturale şi copiilor din mediile devaforizate, BraveKids din Polonia.

În cadrul festivalului au fost invitate 19 ţări – Maroc, Georgia, Ucraina, Mexic, Slovacia, Uganda, Spania, Moldova, India, Estonia, Israel, Italia, Iran, Brazilia, Polonia, Nepal, Macedonia, Indonezia şi România.

Timp de o lună, 122 de micuţi artişti au lucrat câte 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzică şi dans din toate culturile lumii prezente în proiect.

Spectacolul final a avut loc în data de 12 iulie, în Wrocław în faţa a 1600 de spectatori.

Diversitate culturală

Echipa Ioanei Ginghină, 5 micuţi artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României şi Ruxandra, fetiţa ei, au trăit experienţe de neuitat timp de o lună. Curajoşii artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 şi 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela şi Valentina) sunt pasionaţi de pictură, de dans, literatură şi acum şi de actorie.

Copii din diferite ţări formau o grupă care era coordonată de instructori, actori profesionişti. Tehnica prin care copiii au creat acest spectacol a fost Kids teach kids. Micuţii artişti s-au învăţat unii pe alţii dansurile şi melodiile din spectacol, reprezentative culturii lor, instructorii intervenind doar la succesiunea momentelor pe scenă.

Pentru Ioana Ginghină, experienţa a fost una de neuitat, motiv pentru care îşi doreşte să organizeze şi în România un astfel de festival.

România la BraveKids

Ioana Ginghină, ambasadoare culturală a României la Festivalul Brave Kids din Polonia, se destăinuie emoţionată: „Îmi doresc de foarte mult timp să fac un astfel de proiect în Bucureşti, un proiect care să implice copii şi coordonatori din lumea întreagă. Am acceptat invitaţia de a participa la Festivalul BraveKids acum un an pentru că voiam să-mi confirm faptul că pentru copii nu este nimic greu, nu există bariere legate de culoarea pielii, religie sau de limbă.

Acum când văd tot ceea ce se întâmplă în lume, îmi dau seama că speranţa unui viitor mai bun este în copiii noştri, care îmi doresc să ne salveze. Depinde de noi adulţii să le deschidem orizontul şi să le dăm şansa de a alege singuri ceea ce vor să facă în viaţă. Este cel mai înţelept lucru să nu încercăm să-i influenţăm cu nimic”.

Actriţa Ioana Ginghină, prin compania sa dedicată artelor spectacolelor pentru copii, MiniartShow by Ioana Ginghină, nu este la primul proiect dedicat copiilor şi tradiţiilor populare româneşti. Tradiţii, basme şi eroi este un proiect de succes care revalorifică fondul cultural românesc, în ceea ce priveşte artele spectacolului, prin punerea în scenă a basmelor şi poveştilor noastre autentice, dar şi a tradiţiilor, obiceiurilor şi produselor culturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.