Explozia din Bulgaria: autorităţile ştiau că fabrica de muniţie este o bombă cu ceas

Inspectoratul General al Muncii din Bulgaria a emis un decret prin care închide fabrica de explozivi de al Midjur (la graniţa cu Serbia), însă aceasta la câteva ore după explozia care a şters practic de faţa pământului această uzină şi a dus la moartea a 15 angajaţi, scrie Novinite.

Decizia vine imediat după ce ministrul interimar al Muncii de la Sofia, Iordan Hristoskov, a promis că această fabrică nu se va mai deschide vreodată.

Foarte grav este că Inspectoratul General al Muncii a precizat că în perioada ianuarie 2010-septembrie 2014, în timpul a 20 de controale, la această fabrică au fost constatate nu mai puţin de 143 de încălcări ale normelor în vigoare. Inspectoratul arată însă că nu a recurs la suspendarea activităţii pentru că nu ar fi fost vorba de încălcări ale legii care să pună în pericol angajaţii.

Cum duminică în Bulgaria vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, tragedia de astăzi ar putea atârna greu în urne, în detrimentul socialiştilor aflaţi la guvernare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.