Explozibil într-un autobuz din Republica Moldova

Grănicerii ucraineni de la Odesa au găsit explozibil și grenade într-un autobuz cu pasageri care venea din Tiraspol, transmite Jurnalul de Chișinău. Explozibilul era ascuns într-o geantă cu haine de lucru, instrumente de construcţie şi cutii cu vopsea.

„În conformitate cu spusele șoferului, geanta era transmisă de un necunoscut din Tiraspol și trebuia să fie luată în regiunea Odesa. Șoferul nu știa nimic despre conținutul genții”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Un bloc de trotil de 200 de grame era ascuns în cutiile cu vopsea. Totodată au fost găsite trei grenade F-1 și două focoase, potrivit publicației citate. Pasagerii autobuzului au fost evacuați imediat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.