Explozie într-un bloc din Galaţi

O explozie cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaz de la o butelie s-a produs, sâmbătă seară, într-un apartament din municipiul Galaţi, potrivit news.ro.

Un copil de un an a murit, iar patru persoane – doi copii şi doi adulţi – au fost transportate la spital.

Autorităţile locale au luat primele măsuri după producerea exploziei la blocul G5 din Galaţi. Locatarii de la etajele superioare au fost evacuaţi, o parte dintre ei preferând să meargă în această noapte la rude sau prieteni, în timp ce şase persoane vor fi cazate la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, sâmbătă seară, că au fost luate primele măsuri în urma exploziei produse la blocul G5 din cartierul Micro 19. Astfel, şase persoane care locuiesc la etajele superioare ale blocului vor fi cazate în Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei.

„Au fost deja oameni evacuaţi – etajul patru complet, etajul trei pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte – cei care nu au avut unde să doarmă în această seară – sunt duşi la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei, acolo vor avea toate condiţiile, li s-a pus la dispoziţie un mijloc de transport. Etajul patru şi etajul trei au fost securizate pentru această seară şi pentru celelate zile; până când se va remedia problema vor fi păziţi atât de poliţiştii locali, cât şi de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezenţa unui reprezentant al Poliţiei locale şi al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme”, a afirmat Pucheanu.

Primarul a mai spus că duminică dimineaţă se va întruni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile care se vor lua în continuare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată la etajul patru şi parţial la etajul trei al blocului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.