Explozie misterioasă la Budapesta (Foto)

O explozie a cărei origine nu este cunoscută deocamdată a avut loc sâmbătă seara în centrul Budapestei, provocând rănirea a doi polițiști care se aflau în apropiere, a anunțat duminică poliția ungară, conform Reuters.

Explozia a avut loc la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, unde exista un spaţiu comercial gol, conform Digi 24. Deflagrația s-a produs într-o zonă frecventată de turiști.

„Poliția a recurs la experți pentru a cerceta zona, întrebând martorii și strângând date. Ancheta privind originea exploziei și stabilirea daunelor se află în desfășurare”, a transmis poliția, fără alte precizări.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze dacă la origine exploziei s-ar putea afla un act deliberat.

Imediat după incident, poliția a înconjurat o zonă vastă în jurul pieței Oktogon, din centrul Budapestei, cerându-le locuitorilor să părăsească imobilele din apropiere.

„Mă aflu aici în vacanță și eram în hostelul de peste drum. Dintr-odată am auzit un zgomot foarte puternic și am văzut o mulțime de mașini venind, poliție, pompieri și numeroși oameni ieșind în stradă. Ferestrele erau sparte și nimeni nu știa ce s-a întâmplat”, a relatat o turistă poloneză, Olivia Sehildt, pentru Reuters.

Un locuitor al capitalei Kadosa Bencsy a explicat că primul său gând a fost că era vorba de un atac terorist. „Mai întâi m-am speriat că ceea ce am auzit era ceea mă temusem și că terorismul a lovit și Ungaria. Trebuie să spun sincer că mă tem de așa ceva de ceva vreme, e posibil să se întâmple oriunde în Uniunea Europeană”, a povestit acesta.

Presa maghiară vorbeşte despre o posibilă acumulare de gaze, dar nu exclude nici ipoteza teroristă. Există și posibilitatea unor reglări de conturi mafiote.

View image on Twitter

View image on Twitter

Premierul ungar Viktor Orban, cunoscut ca un opozant vocal al imigrației în Europa, face în prezent campanie pentru referendumul convocat pentru 2 octombrie privind cotele obligatorii de refugiați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.