Explozii într-o uzină de armament (VIDEO)

O uzină de armament din Donețk, estul Ucrainei, a sărit în aer sâmbătă dimineață, la câteva ore după semnarea unui memorandum între separatiști și guvernul ucrainean, transmite AFP.

Potrivit martorilor s-au auzit primele explozii în jurul orei locale 09.45. La 11.30, o nouă serie de explozii, în număr de trei, a produs un imens fum alb.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă. Uzina, un complex de armament datând din perioada sovietică, situată în sectorul controlat de rebeli, la circa 12 kilometri de aeroportul din Donețk, aflat sub controlul armatei ucrainene.

Surse citate de agenţia rusă RIA Novosti afirmă că exploziile au fost provocate de obuze lansate de armata ucraineană. Martori susţin că obuzele au atins muniţii depozitate, care au explodat.

Exploziile au avut loc după încheierea, în timpul nopții, a unui memorandum între guvernul ucrainean, Rusia, separatiști și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în scopul consolidării armistițiului încheiat la 5 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.