Expoziţia internaţională „Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie”

Lucrările a şase importanţi artişti internaţionali vor fi prezentate, în premieră în România, la Institutul Cultural Român din Bucureşti.

Expoziţia Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie îşi deschide porţile marţi, 25 august 2015, la ora 19.00 în Sala Mare a ICR.

Lucrările au fost realizate în această vară în cadrul unei rezidenţe de creaţie la Conacul Otetelişanu, iar ceea ce îi reuneşte pe artişti este prietenia lor cu pictorul Christian Paraschiv, cel care, înainte de a se stabili la Paris în anii ’80, a transformat radical arta experimentală românească, orientând-o spre estetica internaţională a postmodernismului.

Alături de Christian Paraschiv îşi vor expune lucrările francezii Thierry Cauwet şi Jean Louis Magnet, artişti promovaţi în cadrul unora dintre cele mai importante colecţii publice din Hexagon, Cristina de Santana, născută în Brazilia, dar stabilită în Germania, unde este extrem de apreciată de criticii de artă, Bogumila Strojna, ale cărei lucrări sunt cunoscute în Europa, Statele Unite şi Japonia, şi Marin Gherasim, personalitate marcantă a culturii româneşti şi unul dintre fondatorii grupării 9 + 1.

Proiectul expoziţional la care ICR este partener, prezentat de cei şase artişti pe care îi veţi putea cunoaşte la vernisaj, aduce în prim-plan arta contemporană europeană susţinută prin variate mijloace, de la pictură, instalaţii, colaj şi sculptură până la intervenţii pe obiect.

În cadrul rezidenţei de la Conacul Otetelişanu, artiştii au reflectat la identitatea şi cultura tradiţională şi au căutat ca, prin noi forme de expresie, să valorifice aceste tradiţii, distilate, subtil, în lucrări originale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.