Expunere de mistere

O ușă, o sută de uși. Din toată Europa. Un șir de rufe agățate la uscat, o serie de fotografii care surprind haine lăsate în bătaia vântului în toate colțurile continentului. Din Lisabona până la Istanbul.

Spațiul Intersecția din Volum 4 (Strada Doctor Paleologu nr.26) inaugurează, în această seară, de la ora 19.00, seria dedicată expunerii. Primul artist invitat să își aducă dispozitivele expresive în spațiul de la ieșirea misterioasei străzi Mântuleasa spre Unirii este un scenograf.

„Texturi și frânturi de lumină, scenografie, schițe, imagini și vise. Cameră de hârtie, cameră de metal, cameră de lemn, cameră de aer“, promite artistul care deschide aceste teritorii înainte să plece din țară.
Treceri ale lumii în obiecte și a obiectelor în materiale concrete și linii, la rândul lor, organizate în căutarea unei lumi personale. Acestea sunt traseele pe care își invită vizitatorii expoziția „Miss Terre“.

Lucrările expuse, machete de scenografie, desene, măști, modelaje și fotografie vor fi schimbate de-a lungul expoziției de la Volum 4. Cele mai vechi obiecte aduse în strada Paleologu sunt opera unei fetițe de 7 ani. Cele mai recente sunt realizate în acest an, după încheierea studiilor universitare.

Autoarea acestor lucrări și fragmente de lucrări este Elodie Chiper. Artista, aflată la prima expoziție, a început studii de arhitectură în Franța (Rennes), de pictură la București (UNARTE) și a absolvit în 2016 cursurile departamentului de scenografie din Facultatea de Teatru de la UNATC.

În luna septembrie, Elodie Chiper începe un stagiu în scenografie la Barcelona, după ce a primit diploma de master pentru scenografie de teatru și film de la Școala Universitară de Design și Inginerie (ELISAVA) din Catalonia. În imagine, Ferris Wheel și Time Machine, machetă pentru scenă de Elodie Chiper (Barcelona, 2017).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.