×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 26 iunie 2017, 11:46
EUR (€)
-0.0242 ↘
4.5673 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.0905 RON
• • •
Viziuni pentru Bucureştiul anului 2035
Extinderea Capitalei peste Institutul de Fizică Nucleară
„Power Grid”, menţiune
„Power Grid”, menţiune

Din martie 2016, echipe de studenţi din ţară şi din străinătate au propus proiecte pentru concursul Laser Valley-Land of Lights. Competiţia invita arhitecţii să contureze soluţii de dezvoltare urbană pentru toată zona dintre Bucureşti şi râul Argeş în jurul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei de la Măgurele. Proiectele aveau în vedere o viziune a zonei pentru anul 2035.

Revista “Arhitectura” a Uniunii Arhitecţilor din România a publicat rezultatele concursului şi raportul juriului care a avut de ales între 26 de proiecte venite din 5 ţări. „Juriul a urmărit: care sunt ideile de vârf în arhitectura de astăzi? Pentru autorităţile locale ideea de continuitate este importantă: promovarea şi reprezentarea istoriei şi a culturii într-un mediu high-tech. În conformitate cu acestea, juriul a căutat o abordare revigorantă şi inovatoare, un plan cu o identitate puternică, folosind materiale locale pentru a ajunge la o intervenţie convenabilă în mediul înconjurător”, se arată în prezentarea deciziei.

Criteriile în funcţie de care au fost evaluate proiectele din concurs au pornit de la abilitatea de a articula creativ idei novatoare pentru a ţine cont de urmărirea obiectivelor competiţiilor şi criteriile de proiectare ţinând cont de aria urbană avută în vedere. De asemenea, juriul a ţinut cont şi de originalitatea utilizării unor concepte durabile, dar şi de abilitatea arhitecţilor de a integra diferite discipline în proces. Calitatea designului şi claritatea propunerilor depuse au fost la fel de importante.

Premiul I

Premiul I a revenit proiectului depus de o echipă de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din care au făcut parte Mihaela Dinu, Ioana Marcu, Claudia Pipos şi Adina Șerban. „Proiectul câştigător Sun Valley întruneşte toate criteriile de evaluare. Acesta oferă o vedere clară despre oraş ca o configuraţie de spaţii – străzi, pieţe, parcuri – şi reînnoieşte şi echilibrează raportul dintre tehnologii ecologice, transportul public, capacitatea de adaptare şi clădiri de birouri”, şi-a justificat juriul alegerea.

Premiul II

Premiul al doilea a mers la proiectul CO-existing City” pentru o structură clară într-o permanentă schimbare pentru a acomoda oameni şi comunităţi în toate fazele lor de existenţă”. Cel de-al treilea demers arhitectural remarcat de juriu este The Full Spectrum”, care traversează limitele arhitecturii şi scoate în evidenţă potenţialul evoluţiilor sociale şi tehnologice pornind de la bază”.

Premiul III

Pentru abordarea lor vizionară şi calitatea designului propus, juriul a acordat şi două menţiuni propunerilor „No Limits” şi „Power Grid” (foto sus).

Ceremonia de acordare a premiilor are loc marţi, 11 octombrie, de la ora 8.30 la Măgurele.

Cosmin ŢupaPublicat Luni, 10 octombrie 2016
4837
 | 5
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Lara
-1
@Alexia De ce spui minciuni? Se vede ca nu ai fost vreodata la Magurele.
Publicat Sâmbătă, 15 octombrie 2016
+Răspunde
Alexia
+1
Deocamdata localitatea nu are apa, canal si statie de epurare!Despre ce vorbim?
Publicat Vineri, 14 octombrie 2016
+Răspunde
de rasu lumii
+2
Oameni fara cap si gandire. Cum construiesti tu langa sursa de poluare apa aer teren..?????Normal trebuie sa existe o zona de protectie cu paduri cu o raza de minim cinci km.
Publicat Marţi, 11 octombrie 2016
+Răspunde
Dacia
+7
In sfarsit, mai vad si ceva de VIITOR, sper sa nu va certe ONG-urile, ca nu santeti modesti, in loc de spatii mici din lemn, Priviti spre INFINIT ! MAGURELE, sa devina un CENTRU de CERCETATE, care sa duca FAIMA ROMANIEI in LUME.
Publicat Luni, 10 octombrie 2016
+Răspunde
Asimov @ Dacia
+1
...Vise,vise...cu „dureri” ,cu bucu......Dacă nu e cu „parandărăt” - nimic nu e ... Ca S.F. ...merge !
Publicat Marţi, 11 octombrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Lista rușinii: rateurile DNA
Publicat acum 23 ore şi 22 minute
 Lista pentru premier s-ar fi redus la două nume
Publicat acum 19 ore şi 41 minute
Stejarul lui Nicolae Grigorescu
Publicat acum 19 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat acum 19 ore şi 9 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ioan Viştea

Trebuie să recunoaştem un fapt: scandalurile cu tentă de război fratricid, răfuielile dintre facţiuni ale PSD, îndelung mediatizate, purtate cu poalele ridicate în cap şi cu tot izul de mahala fanariotă, au şi partea lor bună.

Ioan VişteaPublicat acum 17 ore şi 42 minute