Extragerea pentru Loteria bonurilor fiscale, programată duminică

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează duminică a doua extragere pentru selectarea celor 100 de câştigători ai Loteriei bonurilor fiscale din 19 iunie 2016, potrivit unui comunicat al ministerului.

Fondul de premiere este de un milion de lei. La prima extragere au participat bonurile emise între 1 şi 31 mai 2016 şi au fost desemnate câştigătoare cele din 20 mai 2016, în valoare de 79 de lei.

După centralizarea bonurilor fiscale câştigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 338 cereri de revendicare, fiind depăşit astfel numărul maxim de 100 de premii stabilit prin lege. În urma verificărilor, s-a constatat că numărul unic de înregistrare 293 a fost atribuit unei cereri de revendicare deja înregistrată în aplicaţia informatică, rezultând o dublă înregistrare.

Drept urmare, numărul unic 293 a fost invalidat.
Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 19.30. Extragerea este publică şi va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.
Aceasta va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 338.

Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător (20). Pentru stabilirea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător.

Dacă în urma aplicării procedurii de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (338), următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului (20) la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit (338), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare sunt eliminate din listă.

Pentru o corectă şi transparentă desfăşurare a tragerii, MFP informează că în situaţia în care numărul unic de înregistrare care a fost invalidat (numărul 293) va fi extras din urnele Loteriei Române, extragerea va fi reluată. Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 293 nu se ia în considerare, acesta fiind invalidat.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin Direcţiile Regionale Antifraudă Fiscală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.