Extremistul american care s-a inspirat din România: „Am participat chiar la Ziua Naţională”

Extremistul american Mattew Heimbach, unul dintre organizatorii marșului rasist din Charlottesville, Virginia, fondator al Partidului Tradiționalist al Muncitorilor din SUA, este fan Corneliu Zelea Codreanu, liderul Gărzii de fier. Extremistul a vorbit într-un interviu despre sursa sa de inspirație, spunând că a participat chiar la Ziua Naţională a României.

„Corneliu Zelea Codreanu, fiind un tradiţionalist convins, este o inspiraţie nesfârşită pentru mine! A lăsat în urmă idei incredibile despre creştinism, despre cum ar trebui să ne trăim vieţile şi despre cum ar trebui să arate o societate cu adevărat creştină. Un prieten de al meu este profesor în Bucureşti. Şi el este american şi un naţionalist convins. El avea cunoştinţe despre Corneliu Zelea Codreanu, mi-a povestit despre el şi aşa m-a convins să vreau să aflu mai multe. Am început să citesc mai mult şi aşa am aflat despre dedicarea lui Codreanu pentru patrie, pentru Dumnezeu. Este un adevărat exemplu! Membrii Gărzii de Fier sunt o adevărată inspiraţie pentru creştini. Citindu-i scrierile lui Codreanu, după ce prietenul meu din Bucureşti mi-a povestit despre el, am putut stabili o conexiune cu membrii acestei mişcări. De asemenea, în SUA am cunoscut români membri ai Legiunii Arhanghelului Mihail. M-am căsătorit în Bucureşti, deoarece în SUA există o comunitate foarte restrânsă de creştini ortodocşi. E foarte interesant că sunt singurul american pe care îl știu cu un certificat de nuntă scris în românește. Cunoscând români, avându-l pe prietenul meu profesor în Bucureşti şi având o admiraţie deosebită pentru bisericile româneşti, am luat această hotârâre. Am un respect enorm pentru preoţii români, deoarece sunt duhovnici care ţin la tradiţii şi la principiile creştin ortodoxe. Ultima dată am fost în România în urmă cu 3 ani şi mi-ar plăcea foarte mult să revin. Am participat chiar la Ziua Naţională a României, iar festivităţile m-au impresionat profund. Este fascinant să vezi atâţia oameni iubindu-şi ţara, oameni tineri care îşi idolatrizează patria. Plănuiesc să ajung în România cât mai curând. Este o ţară atât de pioasă, cu oameni atât de blânzi, bazată pe tradiţionalism, patriotism, care respectă familia şi mai, presus de toate, o ţară care îl iubeşte pe Dumnezeu. Ceea ce s-a intamplat in Charlottesville este consecinţa globalizării. A fost un eveniment foarte reuşit, vom reuşi să scoatem şi mai mulţi oameni în stradă şi nu ne vor putea opri. Guvernul lucrează ca să ne oprească. Faptul că au murit trei persoane este un eveniment tragic. Dar Guvernul american este de vină pentru această situaţie creată.”, a declarat Heimbach într-un interviu pentru Observator.tv.

Matthew Heimbach este considerat unul dintre cei mai influenți naționaliști americani care pledează pentru supremația albilor.

Heimbach a fost fotografiat purtând un tricou pe care scria „Corneliu Codreanu- Prezent!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.