Fă ce spune Iohannis, nu ce face el

Miercuri, 28 septembrie, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au fixat pentru 7 decembrie un nou termen în procesul referitor la casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis. Aşadar, la nici aproape doi ani de când domnul Iohannis s-a instalat la Palatul Cotroceni, acesta nu şi-a rezolvat definitiv problema imobilului pe care l-a avut închiriat ani de zile şi de pe urma căruia a câştigat sute de mii de euro.

Marţi, 27 septembrie, primul politician al ţării le ţinea lecţii de morală activiştilor de partid care se pregătesc să candideze la alegerile parlamentare: „Nimeni nu este vinovat până nu este condamnat definitiv, dar pentru politicieni se aplică şi alte norme. Este alesul poporului. El nu trebuie să fie doar o persoană care merge acolo şi ridică mâna în numele partidului. Un parlamentar trebuie să reprezinte un etalon moral. Or, o persoană care are dosar penal sau condamnare penală cum să reprezinte un etalon moral? De aceea susţin că o persoană care are astfel de probleme, indiferent dacă este vinovată sau nu, trebuie să se abţină să intre în viaţa politică până când se clarifică această chestiune”.

Însă politicianul Klaus Iohannis, cel care le dă indicaţii preţioase politicienilor aflaţi în prag de alegeri, nu a avut răbdare să-şi rezolve problema pe care o avea cu dosarul de incompatibilitate şi a intrat în cursa electorală. Şi nu pentru un mandat de deputat ori de senator, ci pentru ditamai funcţia de preşedinte de ţară. Abia după ce domnul Iohannis a ajuns preşedintele României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus punct procesul de incompatibilitate pe care acesta îl avea cu ANI. O decizie care l-a declarat nevinovat pe Klaus Iohannis, stârnind comentarii, dat fiind faptul că alţi primari care se aflaseră în situaţii apropiate celei în care s-a găsit primarul de la Sibiu pierduseră procesele cu Agenţia Naţională de Integritate.

Ar fi păcat ca sfaturile atât de preţioase ale domnului Iohannis să nu fie puse între coperţile unei cărţi, mai ales că preşedintele României s-a dovedit un scriitor talentat. Că dacă nu ar fi avut darul scrisului, domnul preşedinte nu ar fi reuşit să vândă zeci de mii de exemplare din de-acum celebrele „Pas cu pas” şi „Primul pas”. Noua carte a lui Klaus Iohannis s-ar putea intitula „Fă ce spune Iohannis, nu ce face el”. E o propunere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.