Facebook aplică filtru pentru reclamele dubioase

Recent, echipa de la rețeaua de socializare a început să scaneze, folosind tehnologia inteligenței artificiale, link-urile publicate pe platformă, anunță go4it.ro.

Facebook a recurs la această metodă pentru a putea vedea care duc spre site-uri ce conțin reclame ciudate, sexy, șocante sau inventate și oferă puțin conținut real. În cazul în care un anumit site găzduiește reclame de acest tip și nu dispune de conținut calitativ, acesta va apărea mult mai jos în fluxul de știri (newsfeed). Mai mult decât atât, aceste link-uri nu vor putea fi promovate contra cost (prin funcția Boost), pe Facebook.
Cu alte cuvinte, sunt vizate în special platformele de genul Content ad (pentru fotografii), care apar de obicei în subsolul paginilor articolelor și oferă recomandări de conținut, printre care sunt inserate – de cele mai multe ori, fără a fi marcate într-un mod corespunzător – și reclame. Potrivit echipei de la Facebook, multe dintre persoanele care apar în aceste secțiuni sunt neautentice, folosesc imagini ce pot afecta emoțional publicul sau ale unor persoane și vedete care nu și-au dat acordul pentru ca imaginea lor să fie utilizată. Sunt cazuri, precum cel al cel al TrueTrumpers.com, în care link-ul publicat pe platforma Facebook duce către un articol care are doar un titlu înșelător, fără conținut, iar pagina este plină de reclame furnizate de Content.ad. Un alt exemplu este articolul fals, recent apărut, despre moartea actriței americane Uma Thurman. Un dezavantaj ar fi că măsura aceasta ar putea afecta destul de mult și site-urile cunoscute de știri. Conform unui studiu realizat de ChangeAdvertising.org, aceste platforme, care nu furnizează toate materiale de proastă calitate, sunt găzduite de 80% din cele mai mari site-uri de profil din Statele Unite ale Americii.

Această inițiativă face parte din campania inițiată de Facebook împotriva știrilor false. Se crede că în era social media acestea au potențialul de a cauza schimbări semnificative în societatea noastră. Multe persoane susțin că victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din America nu ar fi fost posibilă fără știrile false publicate pe rețelele de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.