Facebook, schimbări la versiunea pentru desktop și mobil

Echipa de la Facebook pregătește implementarea unor schimbări pe partea de video, iar pe primul loc se află redarea automată cu sunet a clipurilor distribuite în newsfeed, notează iLikeIT.ro.

Probabil că utilizatorii aplicației de pe mobil vor întâmpina cele mai multe probleme, deoarece va fi destul de neplăcut ca telefonul să înceapă să scoată sunete ciudate în metrou sau autobuz.

Această inițiativă vine în continuarea eforturilor depuse de Facebook de a deveni rețeaua de socializare cu cel mai mult conținut video disponibil. Inițial, atunci când au decis să opteze pentru redarea automată a clipurilor, acestea nu rulau cu sunet. Cea mai bună soluție pentru persoanele care folosesc aplicația de pe mobil este să seteze volumul telefonului la minimum. Facebook promite că va adăuga și opțiunea de dezactivare a volumului în timpul vizionării unui clip video.

Cu această ocazie, Facebook implementează un mod „picture-in-picture“ pentru conținutul video. Clipurile se vor muta în mod automat într-un colț al ecranului, pentru a permite utilizatorului să deruleze newsfeed-ul și să urmărească și conținutul video în paralel.

Pe Android, spre deosebire de IOS, acest mod „picture-in-picture“­­ va funcționa și în afara aplicației de mobil. Clipul video va continua să ruleze într-un colț al ecranului și după ce utilizatorul iese din aplicația Facebook. Capturile video realizate în modul portret vor arăta și ele mult mai bine pe aplicație. Acestea vor fi afișate pe o zonă mai mare a ecranului decât până acum. Aceste schimbări vor intra în vigoare în cel mai scurt timp. De asemenea, Facebook va lansa și aplicații video pentru Apple TV, Amazon Fire TV și smart TV-urile de la compania Samsung. Compania Facebook a devenit o „forță“ pe partea de conținut video și vrea cu orice preț să-și păstreze această poziție fruntașă, chiar dacă mulți dintre utlizatorii aplicației sunt sceptici cu privire la noile modificări de funcționare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.