Farmecul post-comunist al vagabondajului

La Make a Point (Şoseaua Morarilor 2B, Bucureşti) începe joi, 8 septembrie 2016, programul KineDok ediţia a 2-a, cu documentarul „America”.

Timp de 15 săptămâni, joia, de la ora 20:00, organizatorii îi aşteaptă pe bucureşteni cu câte un nou „documentar european despre oamenii de lângă noi şi problemele lor”, cum se arată într-un comunicat de presă.

„America” (r: Jan Foukal, Republica Cehă, 2015) este un film de 70 de minute. Potrivit descrierii oficiale, „Bára este fiica unor imigranţi cehi care trăiesc în Canada. Ea s-a întors în Republica Cehă pentru a cunoaşte ţara de origine a părinţilor ei. Honza este un cântăreţ şi chitarist din Praga care visează să ajungă la New York şi să calce pe urmele lui Bob Dylan. În călătoria lor prin păduri dense, câmpii însorite şi clar de lună cei doi hoinăresc prin comunitatea de vagabondaj cehoslovacă”.

Anul trecut, filmul a fost nominalizat pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film de la Jihlava, dar şi la Karlovy Vary. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu Andrada Lăutaru, care se descrie ca professional wanderer.

KineDok este un program de distribuţie alternativă de film documentar creativ demarat în 2015 de Asociaţia One World România. Programul a fost iniţiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru ţări central şi est-europene (Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.