Fata lu’ tata, la o cafea cu prefectul

Din nefericire, Parlamentul este una dintre instituţiile în care cetăţenii nu prea au încredere. La deteriorarea imaginii Parlamentului au contribuit liderii partidelor, care au trimis în Senat şi în Camera Deputaţilor tot felul de indivizi cu minte puţină, dar cu bani mulţi, de colecţionari de diplome eliberate de facultăţi de apartament şi de cărători de mapă. În Parlament au mai fost trimişi băieţi de bani gata, protejata lui Liviu Dragnea şi fetele unor taţi influenţi.

Deputata PDL de Caraş Severin Valeria Schelean este fata lui Nicuşor Schelean, un democrat liberal cu afaceri importante în domeniul energiei şi în cel al comunicaţiilor. Pentru că s-a poziţionat de partea lui Vasile Blaga la alegerile interne, doamna Schelean a fost recompensată cu funcţia de secretar executiv al PDL.

Într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, Valeria Schelean a spus că a intrat în Parlament pentru a-i ajuta pe oamenii din colegiul în care a candidat şi despre care a scris pe blog la un moment dat: „Dragi cărăşeni, m-aţi cucerit pentru totdeauna”. Întrebată ce anume vrea să facă pentru dragii ei cărăşeni, deputata PDL a spus că va „susţine acele iniţiative care să aducă un plus zonei din care provin”. Rugată să ofere un exemplu concret, Valeria Schelean a vorbit despre un demers privind protejarea sănătăţii copiilor. Referitor la prezenţa automatelor de cafea în şcoli, deputata PDL de Caraş-Severin a declarat: „Copilul, care are un discernământ în curs de formare, e tentat şi sunt foarte mulţi copii de până în clasa a V-a care au început să consume cafea. Nu ştiu dacă se va ajunge la un proiect de lege, dar voi discuta cu instituţiile de învăţământ din colegiu pentru a găsi o soluţie, să limităm cât de cât accesul copiilor mici la cafea”.

Însă există Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1563 din 12 septembrie 2008, „pentru aprobarea listei alimentelor recomandate preşcolarilor şi şcolarilor, şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi”. Într-o anexă a respectivului document se arată că în incinta şcolilor se poate vinde doar apă plată sau minerală. Aşadar, fata lu’ tata nu trebuie să elaboreze niciun proiect de lege privind interzicerea aparatelor de cafea în şcoli. Valeria Schelean trebuie doar să-l invite pe prefect la o cafea şi să-l roage pe acesta să emită o decizie prin care să ceară Inspectoratului Şcolar să aplice prevederile Ordinului Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.