Fatalitate românească: puţul lui Traian captiv în curtea lui Udrea!

Eroicul atac al celor 8800 de oi româneşti asupra unei nave militare ruseşti va rămâne cu siguranţă în istoria României la capitolul mari victorii. Au făcut acest gest exasperate de fatalismul românilor despre care ştiau din tradiţia orală, transmisă din generaţie în generaţie, începând cu legendara Mioriţa. Aceasta, un fel de Mata Hari autohtonă, aflase, prin tehnici specifice aplicate în câmpul tactic cu numele de cod ”Picior de plai”, despre pregătirea unui asasinat. Conştiincioasă, şi-a avertizat şeful cel mare, dar acesta, în loc să ia măsuri preventive, a declarat-o legatar universal şi a început să-şi dicteze testamentul… Văzând că actualii şefi de la Bucureşti se comportă la fel de fatalist în faţa unui posibil atac rusesc, urmaşele Mioriţei s-au hotărât să ia situaţia în propriile coarne şi să diminueze, măcar cu puţin, capacitatea ruşilor de a lovi România.

O altă acţiune eroică pe cont propriu a fost întreprinsă zilele trecute şi de marele tenisman Ilie Năstase. Văzând dispreţul cu care suntem trataţi tocmai de axa Londra-Washington, inventată de fostul politician Băsescu (actuala sa ocupaţie nefiind descriptibilă în cuvinte decente), a răbufnit şi a spus-o p-aia dreaptă. Bineînţeles, apostolii ”politicii corecte” de pe cele două maluri ale Atlanticului, dar şi ale Dâmboviţei, au făcut crize de isterie. Adevărul? O negresă care face un copil cu un alb are ceva şanse de a naşte un copil mulatru. Ce atâta ipocrizie? Oricum, acel copil este paravanul unei ”retrageri onorabile” în faţa unui scandal de dopaj ascuns cu mişelie tocmai de cei care trebuiau să-l demaşte. Iar duduia aia Konta are un comportament pe teren care l-ar fi scos din minţi până şi pe Mahatma Gandhi.

Revenind la păcătoasa fatalitate românească, bine descrisă în Mioriţa, aceasta ne urmăreşte chiar şi în zilele noastre. Ne-am plâns de Iliescu, neocomunism şi ultranaţionalism. Atât de mult, că lacrimile noastre s-au transformat într-un lac. În care, inevitabil, am fost prinşi cu toţii. A apărut salvatorul Băsescu. Dar, fatalitate, am căzut apoi toţi din lacul lui Iliescu în puţul lui Băsescu! Şi de acolo încă ne chinuim să ieşim. Dar, iarăşi fatalitate! Puţul lui Băsescu este adânc forat în curtea lui Udrea. Şi, bănuiţi ce? Nu scăpăm de fatalitate. Traian şi-ar scoate bucuros tubulatura, dar nu mai poate. Puţul lui a rămas captiv acolo! Iar de durere şi neputinţă, Băsescu scoate pe gură nişte amendamente sinistre la legea graţierii. Dacă propunerile lui nu vor fi acceptate şi Udrea graţiată, marinarul va experimenta şi un alt fel de captivitate. Pentru mulţi ani. Cu eliberare condiţionată după executarea unei jumătăţi din pedeapsă. Poate aşa îi va veni, în sfârşit, mintea la cap. Că nouă…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.