FC Aktobe (Kazahstan) – Steaua Bucureşti 2-2 (0-1)

Steaua a făcut o primă repriză penibilă. Aktobe este o echipă modestă, dar arţăgoasă. Steaua a condus de două ori. Apărarea punctual nevralgic al bucureştenilor.

Steaua are prima şansă la calificare

Steaua a terminat la egalitate prima manşă desfăşurată în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Steaua a jucat pe ansamblu modest, a înscris două goluri norocoase, dar adversarul a fost unul de factură modestă, cu jucători rudimentari. Steaua are prima şansă de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor, pentru că este greu de crezul că echipa kazahă va obţine victoria la Bucureşti. Totuşi jocul echipei trebuie Steaua trebuie să dea de gândit, pentru că în play-off va avea drept adversar o echipă adevărată, nu una modestă de calibrul celor de la Aktobe.

Aktobe: 24 grade

Stadion: Tsentralniy: gazon foarte prost

Spectatori: 14.000

Arbitru: Hüseyin Göçek (Turcia)

Asistenţi: Mustafa Eyisoy şi Orkun Aktaş (Turcia)

Al patrulea oficial: Süleyman Abay (Turcia)

Au înscris: 0-1 (min.44 – Keşeru), 1-1 (min.58 – Korobkin), 1-2 (min.79 – Prepeliţă), 2-2 (min.88 – Arzumanian)

Cartonaşe galbene: Muldarov, Antonov – Latovlevici, Filip, Iancu

F.C.Aktobe: Sidelnikov – Miroşnicenko, Arzumanian, Muldarov, Minero – Tarikaev – Korobkin, Neco, Hairullin (min.55 – Kapadze) – Pizzelli, Antonov (min.75 – Zenkovich).

Antrenor: Vladimir Gazzaev

Steaua: Arlauskis – Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Filip – Adi Popa (min.84 – Stanciu), Chipciu (min.88 – Iancu), Tănase – Keşeru (min.71 – Lemnaru)

Antrenor: Costel Galca

Şuturi spre poartă: 17 – 11

Şuturi pe spaţiul porţii: 9 – 5

Cornere: 6 – 2

Faulturi comise: 19 – 17

Posesie: 58% – 42%

O primă repriză de nota 4

Steaua a făcut o primă repriză foarte slabă în faţa unui adversar agresiv, cu jucători care au alergat foarte mult, dar rudimentari. Este foarte greu să o „localizăm” pe adversara bucureştenilor. Cu siguranţă n-ar avea loc în 2Bundesliga, Championship, Serie B sau Secunda Liga. La noi o „vedem” în Liga 2 în primele 3 poziţii.

Primele 15 minute au fost de coşmar. Parcă revedeam meciurile din deplasare din deceniul 7 ale echipelor româneşti în cupele europene contra unor echipe bune sau de top din Europa. Adică cantonare în propriul careu cu 9 jucători de câmp şi suportând o dominare copioasă a adversarului. Aşa au arătat primele 15-20 de minute pe „Tsentralniy”. Cu deosebirea că acum echipa kazahă nu a avut, cu o singură excepţie, ocazii clare, iminente de gol. Şi nu avea cum să aibă din moment ce asediul careului advers se limita la aruncarea pe sus de mingi în careu (majoritatea respinse de mult mai masiva apărare a Stelei) sau de pătrunderi urmate de şuturi slabe pe spaţiul porţii sau mult peste sau pe lângă poartă. Steaua nu a jucat nimic în prima repriză, deşi era clar că bucureştenii erau net superiori gazdelor din punct de vedere tehnic. La mijloc şi în terenul advers steliştii au cărat mingea până erau deposedaţi, iar primul şut pe spaţiul porţii, şi acela telefonat l-au tras în minutul 35. În minutul 44, la o fază banală de joc, Chipciu a tras un şut sătătos pe mijlocul porţii, portarul Sidelnikov comite o gafă uriaşă – a respins cu pieptul în faţă – iar Keşeru aflat în careu, a reluat în poartă. Un singur jucător stelist remarcat în prima repriză la Steaua: portarul Arlauskis. Cel mai slab, Latovlevici.

Steaua mai curajoasă în partea a doua

Primele 10 minute ale reprizei a doua au aparţinut românilor. Gazdele încă acuzau golul primit aiurea pe finalul primei reprize. A fost perioada în care Steaua se putea desprinde şi închide jocul. Contrar cursului jocului Aktobe egalează în minutul 58 la o eroare (singura) a lui Arlauskis. Meciul se echilibrează şi se joacă pe contre, ambele echipe având oportunităţi de a înscrie. Destul de alarmant modul în care s-a prezentat apărarea bucureştenilor în această repriză şi doar forma foarte bună a portarului Stelei a făcut ca gazdele să nu treacă la conducere. A modificat Steaua tabela de marcaj, când un şut de la 40 de metri a lui Prepeliţă a atins umărul unui apărător şi a schimbat direcţia mingii. Un gol norocos, dar un gol preţios. În loc de 1-3, în minutul 87, în urma unei erori mari în apărare, s-a făcut 2-2. De altfel, linia de fund a Stelei a fost foarte slabă în meciul cu Aktobe, iar cu o echipă adevărată în faţă, ar fi fost o tragedie.

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.