FC Sevilla a dat o dublă lovitură

FC Sevilla şi Spania lideri all time în Europa League. Jucătorul adus pentru a-i face concurenţă lui Rusescu, a fost omul meciului. Ce i se poate întâmpla Spaniei.

Bacca coşmarul lui Rusescu

Miercuri seara, pe Narodowy Arena din Varşovia, în faţa a 56.000 de spectatori, FC Sevilla a învins în finala Europa League cu 3-2 (2-2) echipa ucraineană, Dnepr Dnepropetrovsk. Golurile au fost înscrise în ordine de: Kalinic (0-1, min. 7), Krychowiak (1-1, min.28), Bacca (2-1, min.31), Rotan (2-2, min.44), Bacca (3-2, min.73). Jocul a fost unul spectaculos, cu numeroase faze la ambele porţi, într-un cuvânt, un meci care din punct de vedere calitativ a fost demn de o finală de cupă europeană. Spaniolii au jucat foarte bine, dar au avut parte de un adversar care s-a autodepăşit. Deşi considerată o prezenţă surprizătoare în finală, Dnepr, cu excepţia unor bâlbe în apărare, a jucat mult timp de la egal la egal cu mult mai titratul său adversar. De la spanioli s-au remarcat Antonio Reyes, Ever Banega (nu ştim cum de nu l-au ochit până acum marile puteri, dar nu credem că-l mai vedem la toamnă la Sevilla), Aleix Vidal şi Carlos Bacca, iar de la ucrainieni, au luat ochii Ruslan Rotan, Evgheni Konoplianka, Matheus şi portarul Denis Boiko. Mult sub nivelul finalei arbitrul englez Martin Atkinson, care nu a văzut un penalty pentru spanioli la 0-0, chiar înainte de faza care a dus la deschiderea scorului. De asemenea, Atkinson a lăsat uşor impresia că a acordat un „plus” de 7% echipei din Ucraina. Finala de la Varşovia, dar nu numai acest meci a arătat încă odată de ce Rusescu nu a avut loc la FC Sevilla şi a fost împrumutat 2 ani la rând, la FC Braga, respectiv FCSB. Carlos Bacca, adus la echipă în acelaşi timp cu românul este un veritabil om de gura porţii, care în 2 ani de zile a progresat enorm, în timp ce Rusescu, a regresat.

A patra cupă

Prin victoria de miercuri seara, FC Sevilla a obţinut cel de-al patrulea trofeu al celei de a doua competiţii europene. Precedentele finale:

  • 2005/06: 4-0 cu Middlesbrough
  • 2006/07: 2-2 (3-1 d.p.) cu Espanyol Barcelona
  • 2013/14: 0-0 (4-2 d.p.) cu Benfica Lisabona

Prin victoria din această ediţie, FC Sevilla a devenit, cu 4 trofee, lider all time al competiţiei (Cupa Oraşelor Târguri, Cupa Europeană a Târgurilor, Cupa UEFA, Europa League). Câte 3 trofee au obţinut: Internazionale Milano, Juventus Torino, FC Liverpool, FC Valencia, FC Barcelona. Pe ţări: Spania – 14 trofee, Anglia – 11, Italia – 10, Germania – 6.

Spania are 4 echipe în grupele Champions League

Conform noului sistem de desfăşurare a cupelor europene, începând cu acest an, câştigătoarea Europa League, este calificată automat în grupele Champions League. FC Sevilla beneficiază din plin de această nouă prevedere, deoarece în „Primera” s-a clasat pe locul 5, loc de…Europa League. În grupele CL, Spania mai are pe FC Barcelona, Real Madrid şi Atletico de Madrid. Dacă FC Valencia, care va juca direct în play-off-ul Champions League se va califica, atunci, în premieră, Spania va avea 5 echipe în grupele primei competiţii europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.