FC Viitorul Constanța, campioană națională

FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului, potrivit Agerpres.

„Sunt mândru, împlinit, fericit, pentru că această Academie și echipa mare, acești copii au luptat până la ultima picatură de energie și au obținut imposibilul! Ne odihnim, că de mâine încolo începe altă planificare, altă strategie”, a spus Hagi după meci, potrivit gsp.ro.

FC Viitorul, echipă antrenată și patronată de Gheorghe Hagi, a reușit o performanță istorică, grație golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuț Larie și Florinel Coman.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Becali a spus că îşi va căuta dreptatea la TAS, după ce a pierdut titlul în faţa celor de la Viitorul.

„Luni mergem la FRF să contestăm clasamentul şi gata. Trebuie să se mişte repede, că le ţinem încurcate ca să inverseze TAS locurile apoi”, a spus Becali la Sport.ro.

„O să vedeţi, nu mai vreau să comentez, să mă cert cu nimeni. Doar atât spun. Eu îmi apar familia mea, ei şi-o apară pe a lor. Vreau să se facă dreptate. Mergem la TAS şi vedem cine este campionul. Din punctul meu de vedere, suntem 100% campioni. O să vedeţi. Asta e, Larie a făcut penalty, ce să-i facem. Nu e dezamăgire, asta e situaţia. Important e că am câştigat, noi suntem campioni după regulament, nu depinde de mine. Eu nu ştiu de Reghe, habar nu am ce face. Întrebaţi-l pe el”, a mai spus Becali.

Update: Hagi a declarat că oficialii din conducerea FCSB, care au anunţat că vor contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne titlul câştigat de gruparea din Ovidiu, trebuie să înveţe să piardă.

„Chiar dacă ştim că unii sunt supăraţi (n.r. – oficialii FCSB), noi ne bucurăm. Trebuie să ne bucurăm pentru că am fost cei mai buni. Dacă s-au gândit şi la asta (n.r. – la constestaţia la TAS)… Cine e mare trebuie să se comporte ca un om mare, trebuie să ştie să piardă. Când eşti mare în sport, trebuie să ştii să pierzi. Din păcate, se pare, ei nu ştiu să piardă (n.r. – oficialii FCSB). Dar asta e, îmi vine să şi râd, dar nu am ce să fac, mergem mai departe. Noi probabil am câştigat acest campionat pentru că nu am avut presiune, doar în seara asta s-a simţit puţin. Am avut şi şansă, recunosc, dar uleiul iese întotdeauna la suprafaţă. S-au unit nişte planete, nişte lucruri, şi până la urmă am câştigat. Dar cine e mare trebuie să înveţe să piardă. Când pierzi trebuie să te analizezi, să vezi de ce s-a întâmplat. Noi ne bucurăm, am câştigat pe merit. Am făcut un lucru incredibil, am intrat în istorie alături de cluburile cele mai mari din România şi eu sunt mândru”, a spus tehnicianul.

„Suntem campioana cea mai tânără din Europa. Este un lucru incredibil. Dar în spatele acestui lucru stă o academie puternică. Constanţa merita să aibă o campioană pentru că nu a avut niciodată. Acum acest oraş a intrat şi el în istoria fotbalului românesc. Am făcut un lucru extraordinar. Am investit în tineri şi asta este una dintre calităţile mele cele mai mari. Sunt fericit acum pentru că am făcut ce trebuie”, a adăugat Hagi.

Acesta a menţionat că titlul obligă formaţia sa să devină mai puternică în sezonul următor. „Cinci ani am ieşit campioni la juniori, iar acum suntem campioni şi cu echipa mare. Asta înseamnă că în viaţă, când ai un concept şi o viziune sănătoasă, poţi să ajungi la succes. Nimic nu e întâmplător. Lucrurile au venit pentru că avem merite multe şi am arătat asta pe teren. Mulţumesc tuturor celor care au fost la Viitorul în aceşti ani pentru că toţi ne-au ajutat să ajungem aici. Mi-am dorit această academie la Constanţa, sunt fericit că am creat o istorie frumoasă azi aici, la mine acasă, în judeţul unde m-am născut şi e ceva fantastic. Mai ales că anul acesta am fost a 16-a academie din Europa, ne-am bătut cu cele mai bune în Champions League. Succesul se construieşte, iar la noi a durat şapte ani. Ce am făcut noi în seara asta ne obligă însă foarte mult. Ne-am obligat foarte tare de acum încolo. Am crescut nivelul şi exigenţa, trebuie să devenim şi mai buni dacă putem. Dar mergem pe acelaşi drum, avem mulţi tineri, am investit în ei şi bineînţeles că ei vor fi mereu prioritatea noastră numărul 1”, a precizat Hagi.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut șanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB și Dinamo.

Alte rezultate

FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. După ce a marcat două goluri, atacantul Denis Alibec a încheiat meciul în galeria ”roș-albaștrilor”, unde s-a dus după ce a fost schimbat.

Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.