×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:26
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Despre democrația profitabilă
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Foto: republikanews.ro
Foto: republikanews.ro

Politica nu este vreun sanctuar al moralităţii şi nici politicienii nu sunt, şi nici nu trebuie să fie, nişte măicuţe neprihănite. Totuşi, există nişte limite, nişte bariere pe care aceștia nu trebuie să le depășească. Însă aceste „frontiere“ au fost încălcate constant în cele opt luni de guvernare PSD, din cauza unei categorii protejate de social-democrați, respectiv cea a femeilor frumoase socialiste. Majoritatea soțiilor, iubitelor și fiicelor liderilor PSD s-au văzut, peste noapte, șefe ale unor domenii pentru care nu au pregătirea necesară.

Absolvente de facultăți care, de cele mai multe ori, nu au vreun punct comun cu domeniul în care sunt angajate, acestea sunt legate cel puțin de un politician cu nume sonor și câștigă de la stat salarii generoase. Sunt recomandate, în cele mai multe cazuri, de talentul… profesional, de pile sau legături familiale.

Teoria rudelor „geniale“ marca Nicolicea

„Dacă îți angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent, este un prejudiciu pentru că, ulterior, activitatea instituţiei merge mai rău. Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese“, a explicat deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, modul în care se scrie, mai nou, istoria. Iar „istoria“, nu doar că a nuanțat-o Nicolicea, ci a și pus-o în practică, prin numirea soției sale pe o funcție bănoasă la Transgaz. Fost jurnalist, Nicoleta Nicolicea este șef de serviciu în cadrul operatorului sistemului național de transport al gazelor naturale Transgaz, la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secțiunii românești a gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria (BRUA). Anterior, Nicoleta Nicolicea a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR, a lucrat la Poșta Română și a fost consilier la Cancelaria Premierului Victor Ponta, precum și al mai multor miniștri PDL. Acuzată că ocupă un post pentru care nu are experiență, Nicoleta Nicolicea a susținut că nu se ocupă de proiectul propriu-zis, ci de biroul de resurse umane.

Funcționarii, la mâna unei odrasle de senator
Fiica senatoarei PSD Emilia Arcan, Andreea, în vârstă de 27 de ani, a devenit în urmă cu ceva vreme vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Poziția de la ANFP pe care o ocupă fiica senatoarei pesediste este una similară ca rang cu cea de subsecretar de stat. Andreea Arcan a fost în probe la Kanal D, în 2009. Ca să fie angajată, actualul subsecretar de stat a apărut pe sticlă și oferea informații despre starea vremii, îmbrăcată sumar, respectiv doar în sutien și chiloței. Nu a trecut de exigențele turcilor, motiv pentru care a lucrat la defunctul Giga TV, postul de televiziune al fostului primar penal de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Concomitent, mama sa a devenit mai întâi vicepreședinte și apoi președinte interimar al CJ Neamț. În urma alegerilor parlamentare de la finele lui 2016, Emilia Arcan a ajuns senator PSD. Șase luni mai târziu, fostul premier Sorin Grindeanu a numit-o pe Andreea Arcan vicepreședinte ANFP.

Soția lui Stănescu, la Educație

Marieta, soția senatorului PSD de Olt, Paul Stănescu, a fost angajată recent la Ministerul Educației pe un post de consilier. Până acum câteva luni, Marieta Stănescu a predat la școala generală cu clasele I-VIII din comuna Vișina din județul Olt, păstorită până anul trecut de socrul său, fostul primar Constantin Stănescu. Familia Stănescu trece drept „clanul Stănescu“ nu doar în Olt, ci în toată Oltenia, pentru că aceștia au controlat Consiliul Județean, precum și primăria comunei Vișina, în care își au domiciliul Paul și Marieta Stănescu. Vicepreședintele PSD Paul Stănescu este unul dintre cei mai influenți apropiați ai lui Liviu Dragnea. Alexandru Stănescu, cumnatul profesoarei ajunsă consilier la Educație, este deputat, în timp ce soțul său a renunțat în 2016 la șefia Consiliului Județean pentru fotoliul de parlamentar. Asupra familiei Stănescu au planat de-a lungul timpului mai multe acuzații de corupție.

Corina Bogaciu, înfiptă într‑un fotoliu de deputat

La doar 27 de ani, Corina Bogaciu, fiica unui consilier local din Voluntari, Ion Bogaciu, vărul și nașul de botez al lui Florin Pandele, primarul din aceeași localitate, a ajuns în Camera Deputaților. Nepoata edilului din Voluntari și-a câștigat notorietatea nu prin activitatea legislativă susținută, ci „grație“ mai multor poze foarte sexy pe care le-a distribuit pe o rețea de socializare. S-a vehiculat îndelung că tânăra aleasă are doar studii medii, deși a trecut în dosarul de candidatură că este de profesie economist. La examenul de bacalaureat, Alexandra Corina Bogaciu a obţinut media 7,68, având nota 5,35 la limba și literatura română, proba scrisă.

Câteva mii de euro pentru o fată de primar

Fiica primăriței PSD din localitatea Albeşti, Andreea Cepoi, a ajuns directorul de cancelarie al prefectului judeţului Vaslui, Eduard Popică. Doar că fiica edilului Monica Amanci nu este calificată pentru respectivul post de la care primește, lunar, câteva mii de euro drept salariu. În PSD Vaslui se vorbește că Andreea a fost pusă în această funcție la ordinele partidului, după numeroase insistențe ale mamei sale. În trecut, fata primăriței din Albești a fost directorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui. Și prefectul Eduard Popică are propria sa legendă. Așa cum vă informam anterior, acesta a ajuns prefect al județului Vaslui pentru că este ginerele lui Emil Savin, regele local al asfaltului. Popică a fost cununat de către deputatul PSD, Adrian Solomon, şi este cumătrul preşedintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Fiica lui Bădălău, „abonata“ companiilor de stat

Sabina Bădălău, fiica președintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, lucrează la Departamentul Protocol al Aeroportului Otopeni. De asemenea, aceasta apare alături de alți 68 de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe o listă a angajaților care ar fi încasat ilegal, acum doi ani, sporuri salariale de până la 75%. Fiica baronului de Giurgiu a fost angajată a CNAIR în funcția de asistent manager în perioada 2014-2015. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit în companie, anul trecut, majorări salariale nejustificate de 75%, în valoare de 725.000 de lei.

Andreea Cosma și-a înlocuit fratele

Fiica baronului de Prahova, Mircea Cosma, Andreea (foto 1), i-a luat locul în Camera Deputaților fratelui său, Vlad. Aceasta a ajuns parlamentar într-o manieră inedită. Doi alți colegi social-democrați de-ai săi au refuzat Parlamentul, făcându-i loc fostei starlete în fotoliul de deputat. Astfel, fiica baronului de Prahova a intrat în Parlament de pe neeligibilul loc șapte, în condițiile în care PSD Prahova a obținut cinci posturi. Vlad Cosma, fost deputat în legislatura 2012-2016, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare, este cel care și-a adus de mână sora mai mare la Parlament, încă din prima zi de exercitare a mandatului în slujba țării. Tatăl celor doi, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a fost condamnat și el în primă instanţă la 8 ani de închisoare. Și Andreea Cosma a fost trimisă în judecată, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Andreea Lambru a rezistat în mai multe guverne

Indiferent de coloratura politică a guvernelor care s-au succedat în ultimii ani, Andreea Lambru (foto) a dovedit că are „gena“ perenității în ADN‑ul său politic. La numai 32 de ani, aceasta este o obișnuită a funcțiilor guvernamentale. Ascensiunea de-a dreptul fabuloasă a lui Lambru se leagă de mâna întinsă pe care i-a dat-o fostul liberal Radu Stroe. Aceasta i-a fost șefă de cabinet, fiind numită în 2012 secretar general adjunct al cabinetului Ponta. Doi ani mai târziu, presa titra despre o posibilă idilă între pupila lui Radu Stroe și Liviu Dragnea, la acea vreme președinte executiv al PSD. Noua guvernare i-a adus un post de secretar general adjunct al Guvernului și un post în Consiliul de Administrație al Hidroelectrica.

Martora lui Vâlcov, angajată în două ministere

Larisa Maria Popa, martoră într-un dosar al lui Darius Vâlcov, a fost numită la finele lunii iunie în funcția de administrator provizoriu al companiei Telecomunicații CFR SA, din subordinea Ministerului Transporturilor. Tânăra de 30 de ani mai are un job la Ministerul Agriculturii, unde este consilier personal al secretarului de stat Alexandru-Dănuț Potor. Acesta a admis că Larisa Maria Popa nu a fost angajată prin concurs, ci a fost adusă în instituție chiar de el. Pe tânără a recomandat-o un titlu de Miss Univers România, câștigat în 2011, precum și experiența profesională dintr-un salon de înfrumusețare. Popa este originară din Slatina, orașul unde Vâlcov a fost primar, și a absolvit Școala Postliceală Medicală, iar apoi, Facultatea de Marketing din cadrul Universității „Spiru Haret“. Darius Vâlcov a fost ministru de Finanţe în guvernul Ponta, dar și-a pierdut postul ca urmare a acuzațiilor de corupție. Același Vâlcov a fost recuperat de Liviu Dragnea, a lucrat la programul de guvernare al PSD și la evaluarea care a stat la baza demiterii lui Sorin Grindeanu.

Laur EmrePublicat Joi, 17 august 2017
5262
 | 6
 | 29
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
urata
+2
doar frumoase???
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
grozasimonaileana
+2
iti vine sa versi, de atatea ilegalitai din tara asta. OPRITI-VA ! dar cu cine vorbesc??
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
The Root of All Evil
+2
Doar atit: Sintem condusi numai de setea de Putere si Profit ! Dupa 27 de ani, nu cred ca se va schimba ceva in aceasta tara...
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Csalas
+1
In aceasta lunga lista de nepoate, fice si alte rubedenii mai exista si un mare numar de fete frumoase si baieti tineri infiltrati de PSD la sugestia serviciilor. Deh, ce nu face omu' ca sa scape de puscarie. Drumul pe care se merge este evident; inlocuim coruptia unora cu coruptia altora, vinovatul de serviciu este partidul de guvernamant lipsit fiind de lideri adevarati. ......si uite asa ne invartim precum cainele in jurul cozii.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Vidoque
+4
Si ce va mirati caavitelul la poarta noua? e cumva vreun nou inceput? pentru EDITAT, ati uitat de Eba? de nutzi? De aia a lui draga Stolo?, etc, ... de una a lui nea Nelu, parca era creatza?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Cecilia
0
Sa-l trecem in aceasta epopee a frumusetilor glorioase si pe fostul sot al Olgutei Vasilescu, votat vicepresedinte ASF dupa ce a recitat consecvent poezia " nu cunosc" la audierile din Comisia care l-a numit. Pensie alimentara maaaare, nineaca, printipurile sunt pentru altii...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
io
+5
DAR NU-S NICI MACAR FRUMOASE ! Este epoca urateniei !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
ZENAIDA
+12
FUSTA-SIGLA ELECTORALA?? CE REUSESTE FUSTA, NU REUSESC MARII SPECIALISTI, ELITELE, ACADEMICIANUL SI PROFESORUL UNIVERSITAR!!!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
savon
+11
Scuze, dar fetitza aia in chilotzei cum se spala la duduie sau se sterge la poponetz cu unghiile alea de 7 metri?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ savon
+4
Cu unghiile alea ii scarpina pe coade pe mai marii parlamentului.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Boc
+8
Eu fiind mai tampitel de felul meu va rog sa ma luminați si pe mine în următoarea problema.Cum se face ca desi cam 85% din pib se dirijaza catre ardeal totusi procurorii veniți tot din ardeal prind numai hoti din vechiul regat? Oare sunt adelenii cei mai cinstiti si de vreme acasa dintre romani? Daca este asa sa le dea dumnezeu sanatate.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 16 ore şi un minut
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 17 ore şi 41 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 55 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 19 ore şi 3 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 43 minute