Festivalul de Film Românesc de la Londra: Poveşti neîncheiate

Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR), ce se desfăşoară între 30 noiembrie şi 6 decembrie, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Festivalul prezintă o selecţie atractivă şi provocatoare de titluri, în spaţiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho. Invitaţi speciali din România vor fi prezenţi la proiecţii şi evenimente conexe: regizorul Stere Gulea (Moromeţii), actorii Andreea Vasile (De ce eu?) şi Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), scenaristul Alexandru Baciu (Un etaj mai jos) şi producătoarea Florentina Onea (Box).

Andreea Vasile şi Emilian Oprea în De ce eu? de Tudor Giurgiu

Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiţie, care se bucură de o audienţă foarte dedicată. Când a fost iniţiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei româneşti tocmai se lansa, aducând în prim plan actori şi regizori remarcabili. Susţinut şi insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producţii cinematografice româneşti foarte diverse, de cea mai bună calitate”, afirmă Ramona Mitrică, Director al Festivalului.

Aferim! de Radu Jude

Festivalul a fost întotdeauna un mijloc important de a transmite un mesaj pozitiv despre România. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări.

Festivalul de Film Românesc de la Londra a devenit un brand

FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaştilor din România şi Cinematografele Curzon din Londra. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Evenimentul este susţinut de Levenes Solicitors, BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ROMANi-ONLiNE.co.uk, Albinuta.co.uk, Blue Air, TibTrans şi Traduceri Autorizate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.