Festivalul „ICon Arts” a luat startul la Biertan

Haewoon Kim şi Jun Hwa Jang au deschis seria concertelor din cadrul Festivalului „ICon Arts” cu un recital de chitară magnific prezentat în Biserica de la Biertan. Este primul eveniment special din cadrul Festivalului care va avea loc în Sibiu şi în împrejurimi în perioada 24 iulie şi 3 august.

Timp de zece zile, 150 de artişti din Ungaria, Germania, Coreea de Sud şi Liban, alături de câţiva dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, dar şi unii din cei mai promiţători tineri artişti vor lucra împreună şi vor prezenta rezultatul muncii lor publicului sibian:

”Proiectul ICon Arts este un loc unde artişti din toată lumea lucrează împreună şi se prezintă publicului într-o atmosferă relaxată, dar cu ţinută impecabilă. Aici s-au întâlnit orchestre, coregrafi şi actori, fotografi, compozitori şi solişti excepţionali care fac spectacole cu casa închisă în orice colţ al lumii. Tot de aici au pornit generaţii noi de interpreţi, ansambluri sau chiar manageri care vor duce mai departe experienţe şi poveşti ale unor îndrumători memorabili. Străini sau ”de-ai casei”, turişti sau spectatori fideli, anul acesta le-am pregătit tuturor câte o frântură de program în care să se regăsească şi de care să se bucure – pentru că asta ne-am dorit, în fond, când am lansat conceptul «ICon Arts Celebrates»!”, declară Sebastian Gheorghiu, director de proiect şi manager al Agenţiei ”Exces Music”.

Următorul concert este programat astăzi, de la ora 19.00, la Sala ”Thalia” din Sibiu. Reinbert Evers (chitara, Germania), Sung Jin Kim (chitară, Coreea de Sud) şi Teodora Cîrciumaru (clavecin, România) vor purta publicul într-o călătorie surprinzătoare de la Bach la Henze.

Ca şi până acum, în paralel cu Festivalul, se derulează şi cursurile Academiei de vară ”ICon Arts”, unde vor participa artişti şi studenţi din Europa, Orientul Mijlociu, China, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii, iar programul ”Compozitor în rezidenţă”, ajuns la cea de a doua ediţie, continuă cu trei tineri creatori din China, SUA şi Marea Britanie, selectaţi prin concurs pentru a lucra, timp de 1 săptămână, în atelierul Ansamblului ”ICon Arts”, dirijat de Gabriel Bebeşelea. Piesele finalizate aici vor putea fi ascultate, în primă audiţie, în concertul din Festival, în data de 30 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.