Festivalul „Opera Nights” la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Primul festival de operă în aer liber din România va avea loc în decorul medieval al Castelului Corvinilor din Hunedoara, în perioada 8-10 iulie, în curtea interioară a clădirii urmând să fie prezentate trei spectacole de gen reunite sub genericul ‘Opera Nights’.
Spectacolele vor fi susţinute de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet ‘Oleg Danovski’ din Constanţa, dirijaţi de Koichiro Kanno (Japonia), între invitaţii care vor evolua pe scena festivalului numărându-se artişti din România, Austria, Bulgaria şi Mexic.

‘Castelul Corvinilor din Hunedoara este cunoscut de artişti ca un loc potrivit pentru spectacolele de muzică clasică, aici desfăşurându-se ‘Toamna Muzicală Hunedoreană’ şi ‘MuziCastel’. Festivalul ‘Opera Nights’ este singurul din ţară care se desfăşoară în aer liber, iar spectacolele pe care le propunem la această primă ediţie au menirea de a contribui la formarea unui public de operă educat’, a declarat, luni, directorul executiv, Alexandru Gruian.

În primele două seri ale festivalului spectatorii vor putea urmări o ‘Gală de Operă’ şi un concert de ‘Bijuterii Muzicale’ în care vor fi reunite arii celebre din opere interpretate de sopranele Daniela Vlădescu, Mădălina Sandu şi Catarina Lal Coresi (Austria), baritonii Krum Galabov (Bulgaria) şi Cătălin Toropoc, başii Constantin Acsinte şi Theodore Coresi (Austria), tenorul Hector Lopez (Mexic) şi violonistul Cristian Ruscior (Viena).

Festivalul se va încheia cu reprezentaţia operei ‘La Traviata’, de Verdi, o coproducţie a Vienna Opera Company şi a Teatrului Naţional de Operă şi Balet ‘Oleg Danovski’ Constanţa, în regia Cristinei Cotescu, dirijor Koichiro Kanno.

În preambulul Festivalului ‘Opera Nights’ a fost programată o nouă ediţie a manifestării ‘Dracula Nights at Corvinilor Castle’, care constă în patru zile de proiecţii în aer liber a unor filme artistice de calitate. Evenimentul va avea loc în perioada 3-6 iulie, între filmele care vor putea fi vizionate fiind incluse ‘Concertul’, de Radu Mihăileanu – câştigător a două Premii Cesar, şi ‘Discursul Regelui’- câştigătorul a patru Premii Oscar în 2011.

Producătorii celor două manifestări culturale sunt Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria municipiului Hunedoara, prin Asociaţia Culturală DevArt şi ArtCor Agency Vienna.

Biletele pentru spectacolele de operă se găsesc la casieriile Teatrului de Artă Deva, Casei de cultură Deva şi Castelul Corvinilor Hunedoara. Costul unui bilet este 20 de lei, iar un abonament pentru cele trei zile poate fi cumpărat cu 50 de lei. Numărul de locuri este limitat la 450.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.