Figo s-a retras din cursa pentru președinția FIFA

Fostul mare fotbalist Luis Figo s-a retras joi din cursa pentru președinția FIFA, au anunțat BBC și EFE preluate de AGERPRES.

Figo, fost câștigător al Balonului de Aur, a indicat că se retrage deoarece procesul electoral a arătat o gravă lipsă de transparență democratică. Integral pe AGERPRES

Sursa:AGERPRES

Președintele Federației spaniole, Angel Maria Villar, a fost reales în funcțiile de membru al Comitetului Executiv al UEFA și vicepreședinte al FIFA, marți, în cadrul congresului forului fotbalistic european care are loc la Viena, conform AGERPRES.

Villar rămâne, astfel, conducerea Federației internaționale de fotbal, alături de președintele UEFA, Michel Platini, în calitate de reprezentanți ai Europei.

Din Comitetul Executiv al UEFA a făcut parte până în prezent și fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, care nu a mai candidat însă pentru un nou mandat, la Congresul de la Viena.Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de fotbal, intra, în octombrie 2010, în atenţia DNA care verifica acuzaţiile de luare de mită în cazul organizării Euro 2012.

Primele informaţii despre acuzaţia de luare de mită au apărut în cotidianul italian Gazzetta dello Sport. Publicaţia a acuzat reprezentanţii mai multor federaţii de fotbal că şi-ar fi vândut voturile pentru ca Polonia şi Ucraina să organizeze Campionatul European din 2012. Printre cei bănuiţi că ar fi luat bani se află şi şeful FRF, Mircea Sandu.

„În ceea ce mă priveşte, n-am absolut niciun fel de problemă. Dacă eu nu votez cu Franţa, Turcia sau Italia, rămânem aceiaşi prieteni. Oamenii vin la tine, te roagă, «domne, uite, votează cu mine». Ăsta e lobby-ul care se face în general. Nu se duce nimeni cu teşcheruţe de bani. Eu unul nu văd că ar fi cineva de la Comitetul Executiv în stare să-şi rişte imaginea publică şi mai departe chiar o condamnare penală. Fiecare îşi asumă riscurile lui, dar eu îi cunosc pe oamenii ăştia, pe majoritatea, de peste 15 ani, nu au dat niciodată loc la interpretări de acest gen”, a precizat Sandu la Sport.ro joi seară.

Şeful FRF a adăugat că a fost informat de UEFA cu privire la acest caz şi că forul european i-a cerut fostului trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, Spyros Marangos, cel care a lansat acuzaţiile de corupţie, să prezinte dovezile pe care susţine că le are.

„Am primit de la UEFA un comunicat, în care ne-a informat şi pe noi secretarul general. Până ieri a dat un termen ca persoana care acuză să facă dovada afirmaţiilor şi acuzaţiilor, dacă nu, UEFA îşi rezervă dreptul să-l dea în judecată. Şi eu am să urmăresc cazul. Să vedem pe cine s-a supărat. Dacă s-a supărat pe Mario (n.r. – Mario Lefkaritis, preşedintele federaţiei cipriote şi membru în Comitetul Executiv al UEFA), o fi că l-a dat afară din federaţie”, a explicat Mircea Sandu.

FIFA şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi a Rusiei ce includea Crimeea, în cadrul prezentării emblemei oficiale a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, care a avut loc, marţi, la Moscova, transmite AFP, citată de Mediafax în pagina electronică.

„Comitetul organizator local a apelat la o agenţie de comunicare pentru o proiecţie la Teatrul Balşoi. Din nefericire, harta Rusiei prezentată în cadrul acestui eveniment de acest furnizor a scăpat atenţiei noastre, iar scurta apariţie a secvenţei în cauză a fost eliminată”, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al FIFA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.