Fiica lui Adrian Duicu s-a ales cu dosar penal

Procurorii au deschis dosar penal pe numele fiicei lui Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, aceasta fiind acuzată că ar fi copiat la proba de chimie a examenului de Bacalaureat.

Vineri, la ieşirea de la ultima probă a examenului, tânăra a fost aşteptată de un procuror şi un poliţist, după ce anterior fusese primită o sesizare cu privire la o posibilă fraudă la Colegiul Tehnic „Dierna” din Orșova.

Eleva a fost supusă unui control pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip hands-free, însă mama elevei s-a opus. În urma altercaţiilor, atât poliţistul, cât şi procurorul s-au ales cu zgârieturi, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova o acuză acum pe femeie de ultraj.

Mama şi fiica au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru audieri.

Mirela Pintea Enea, șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Mehedinți, a confirmat pentru Agerpres că există o anchetă la centrul de examinare la care a susținut proba de chimie Adina Duicu, dar „examenul nu a fost afectat”.

Adrian Duicu a comentat incidentul afirmând că este vorba despre „o înscenare” și „un joc murdar”. Duicu a mai susţinut că la mijloc ar fi vorba despre un dosar penal de abuz în serviciu, in rem, şi că fiica sa nu avea asupra ei niciun dispozitiv. Acesta a mai spus că poliţistul a fost agresiv şi că, de fapt, fiica sa a sărit să-și apere mama.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.