Fiica ”părintelui reformelor” din Rusia devine pupila lui Saakașvili la Odesa

Activista rusă Maria Gaidar, numită de Mihail Saakașvili în funcția de adjunct al guvernatorului regiunii Odesa, a primit cetățenia Ucrainei.Pașaportul ucrainean i-a fost înmânat de liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, transmite portalul de știri 112.ua, citat de Deschide.md. De asemenea, cetățenia ucraineană i-a fost acordată și jurnalistului Vladimir Fedorin, fost redactor-șef al Forbes Ucraina, originar din Odesa.

„Sunt aici în vremuri dificile pentru Ucraina, ca să împărtăşesc soarta poporului ucrainean. Avem un duşman comun – regimul autoritar care omoară oameni atât în Rusia, cât şi aici”, a declarat Maria Gaidar la ceremonia de înmânare a paşaportului.

La rândul său, Petro Poroșenko le-a cerut celor doi nu piardă legătura cu Rusia. „Poziția voastră neangajată, opiniile și informațiile din Ucraina ca alternativă la propaganda Kremlinului sunt foarte importante pentru milioane de cetățeni ai Rusiei”, a spus Poroșenko.

Fiica lui Egor Gaidar, cunoscut drept „părinte al reformelor” în Rusia de pe vremurile președintelui Boris Elțin, Maria Gaidar a fost acuzată de „trădare de Patrie” după ce a acceptat funcția de vice-guvernator la Odesa.

Ea a fost prezentată de Mihail Saakașvili ca viitor adjunct al său pe data de 17 iulie. Maria Gaidar declara atunci că nu ar intenționa să renunțe la cetățenia rusă, însă legislația Federației Ruse nu permite ofical dubla cetățenie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.