Filatelista Cristina Popescu îl devansează pe Robert Turcescu

În numele unui acut interes public, un grup pestriț de intelectuali români sunt reuniți într-o carte (de care ne vom ocupa mai tîrziu) prefațată de gânditorul George Maior, nimeni altul decît directorul SRI și cel pentru care serviicii și puteri străine trag sforile pentru a-l aduce în fruntea Guvernului României.

Pe cine susține, prefațează și introduce George Maior în volumul Teme Fundamentale pentru România? Pe cine nu gîndiuți și nu visați! Fie directorul SRI nu știe ce face, fie nu citește cărțile prefațate. Să vă dăm un exemplu. În ”Teme Fundamentale pentru România” (Editura Rao, 2014) publică un studiu și Cristina Popescu,nimeni altcineva decît directorul general al Romfilatelia S.A. Ea semnează, în paginile 695-700 să-i zicem (cu îngăduință!) studiul “Religie şi laicitate: Adversitate sau Conciliere”.

Este o operă fundamentală în care directoarea Romfilatelia îi citează pe Plutarh, Max Muller şi Jean Francois Colosimo.Ce mai, enciclopedie curată! Cine este însă Cristina Popescu, pentru că tot este România pasionată de agenți, de spioni și de ofițerii acoperiți?

Înainte de 1990, Cristina Popescu a funcţionat ca referent debutant la Întreprinderea de Comerţ Exterior “Dunărea”, o anexă specială a Serviciului de Spionaj al Securităţii, în directa subordine a ministrului de Interne Tudor Postelnicu.

Cu toate calităţile necesare, debutanta lucra pe post de “rândunea”, specializare în arsenalul spionajului introdusă de generalul Pacepa, după modelul K.G.B. În cazul dat al I.C.E. “Dunărea”, “rândunelele” răspundeau de partenerii de afaceri ai societății Dunărea.

Dupa 1990, Cristina Popescu a “lucrat” şi pe la cabinetul generalului Traian Ciceo, fiind încadrată în S.R.I., cu grad de ofiţer, de către Virgil Magureanu, cunoscut și el ca ”fost” ajuns la Academia de Ştiinţe Social-Politice “Ştefan Gheorghiu”, de pe lângă C.C. al P.C.R. și “disident” “pro glasnost” şi “pro perestroika”.

Într-o misiune (consumată la Hotelul “Intercontinental”), Cristina Popescu a clacat. Se spune că și-ar fi deconspirat statutul către o țintă, care fiind oarecum din branşă, ar fi raportat că agenta s-a deconspirat. A ieșit mare tăraboi, fiindu-i cerută demiterea. Norocul ei a venit iar de la generalul Ciceo si de la “Don’ Profesor” (numai “Virgil” pentru colaboratorii apropiaţi). Ei au considerat-o utilă şi pe mai departe, transferând-o în nucleul de ofiţeri și colaboratori din Centrul de Afaceri Pullman, unde a fost legendată ca director pentru relaţii publice şi publicitate. De pe această platforma, “rândunica” a zburat mai departe, primind însărcinări externe, cu acoperire conferită în numele Ministerului de Externe la Misiunea Permanentă O.N.U. a României de la Geneva.

În anul 2004, Cristina Popescu a fost numită “Șefa timbrelor” odată cu constiturea S.C.Romfilatelia S.A. Strâns legată de lumea structurilor secrete, în luna noiembrie a anului 2013, cu prilejul celei de a opta aniversări a Comunităţii Naţionale de Informaţii, ea s-a îngrijit de emiterea unei coli filatelice cu dedicaţie pentru “Oficiul pentru Informatii Integrate”[ staff-ul analitic al C.N.I.], condus de fostul consilier de stat Daniel Moldoveanu, notoriu protector al reţelelor de afaceri din zona gri-neagră a Portului Constanţa.

Cei cu pete în biografiile reale care cred că “înainte cuvântarea” directorului S.R.I. le este “nufărul” pentru spălarea trecutului se înşeală. Aci, în România, continuăm să trăim într-o lume în care surprizele viitoare ne vin mai ales din trecutul nu prea îndepărtat.

Cine a alăturat, în volumul amintit, mercenari şi trepăduși, aventurieri, posedaţi de sindromul delaţiunii, potenţiali clienţi ai justiţiei lîngă oameni de afaceri și personalităţi de largă notorietate academică, sau mai tineri şi merituoşi specialişti, a săvârșit un act de profundă impietate faţă de valorile certe, iar patronajul directorului S.R.I. George Maior apare, în acest context, puţin spus, dubios.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.