File de Dragnea în sos de vin roşu şi supă de fost preşedinte

Partidul care a introdus canibalismul politic în România postrevoluţionară, reuşind să-şi devoreze toţi liderii începând cu Adrian Năstase, a ajuns la rafinamente culinare demne de cele mai exigente gusturi. Prea preocupat de lucruri minore, cum ar fi aplicarea programului de guvernare, actualul preşedinte al partidului canibalilor flămânzi pare că nici nu îşi dă seama cum o echipă de Chefi cu multe stele Securin din bucătăria de partid și-au ascuțit cuțitele și au început deja să-l felieze. În scopul de a-l găti şi servi la masă următoarei conduceri pesediste.

Dragnea şi-a început mandatul în forţă mărind pensii, salarii şi eliminând sute de impozite şi taxe. Aceste măsuri ar fi trebuit să aibă un mare impact de imagine. Atât asupra electoratului propriu cât şi celui potenţial. Dar ce să vezi, alţii aveau o altă agendă: Ordonanţa 13. Şi astfel în loc să vorbească despre faptul că va creşte nivelul de trai al multor cetăţeni, media româneşti şi internaţionale au relatat pe larg despre impresionantele mitinguri împotriva corupţiei. Acum, în loc să se vorbească despre noul cod fiscal şi avantajele lui, se discută despre reînvierea Ordonanţei 13 în Parlament. Şi despre noile mişcări de stradă.

Dacă nu va face urgent o deratizare în bucătăria partidului, să scape de șobolanii roșii, Liviu Dragnea va ajunge sub formă de meniu de lux complet pe masa complotiştilor şi sub formă de preparate de fast-food la marea masă a activiştilor de partid. Cine ştie, poate va rămâne şi ceva material de mici pentru un grătar oferit votanţilor mai defavorizaţi ai pesedeului. Oricum, primele porţii de file de Dragnea sunt deja preparate de master chef-ii de partid. În sos de vin roşu, culoarea partidului, care simbolizează sângele vărsat de foştii lideri PSD atunci când li s-au înfipt cuţitele în spate de cei în care aveau încredere.

Însă Dragnea nu este singura victimă a canibalismului politic. Un fost preşedinte este fiert la foc mic de o bucătăreasă blondă, specializată în ciorbă de cocoş, care acum încearcă şi alte reţete. Vrea să-i impresioneze pe procurori şi judecători cu o fiertură mai selectă. Deja a fezandat bine zburătoarea, iar acum se află în plin proces de creaţie culinară. Miza este enormă! Dacă nu-i iese bine, va trebui să stea în spatele grătarului minimum şase ani, aşa că nu poate da greș. Premizele îi sunt favorabile, se pare că fostul fazan de la Cotroceni nu şi-a dat încă seama că nu este în jacuzzi, ci în ceaun. Și că zarzavaturile care plutesc în jurul lui nu sunt lumânări parfumate. S-ar putea să nu mai apuce. E deja mâncat, săracul…

Dar asta nu este tot, vedem un partid istoric care se autodevorează nefiind în stare să-şi găsească un lider care să-l hrănească şi să-l crească. Puţin mai este până să se transforme într-o mare chiftea pe care să o prăjească şi să o consume cu plăcere adversarii săi politici. Iar atunci când va fi eliminată pe cale naturală va avea o cu totul altă formă, ce să mai vorbim de miros…

Şi membrilor partidelor nou născute au început să le iasă dinţişorii. Mă refer aici la USR. Dar şi aici canibalismul politic este în largul lui. Datorită componenţei specifice formată din fost membri ai ONG-urilor de o anumită factură, USR s-a transformat în abator politic. Membrii săi de partid, în loc să-i atace pe inamicii lor politici, se mănâncă între ei exact aşa cum făceau şi când erau membri ai societăţii civile.

Nu încape vorbă, este vremea canibalilor. Fiecare scapă cum poate!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.