Filiale PSD, în cor: Je suis Dragnea

Cu un Ion Iliescu și un Șerban Nicolae, aspirant la șefia partidului, cârcotind pe margine și cu un Robert Negoiță răzgândit, pesediștii din țară fac zid în jurul lui Liviu Dragnea în perspectiva Congresului din octombrie. Liviu Dragnea îşi lansează duminică, în Teleorman, candidatura la şefia partidului, fiind sprijinit la șefia PSD de cel puţin 26 de filiale în acest moment.

Cu două zile înainte ca șeful interimar al PSD să-și anunțe oficial candidatura la președinția partidului, organizații PSD, întrunite vineri în ședințe, au continuat, una după alta, să statueze susținerea cu „unanimitate” a candidaturii lui Liviu Dragnea la apropiatul Congres.

Astfel, PSD Sector 6 anunță că, cu „unanimitate de voturi”, a decis susținerea lui Liviu Dragnea pentru funcția de președinte la scrutinul intern pentru alegerea președintelui PSD din data de 11 octombrie.

Totodată, Organizația Județeană Hunedoara a PSD îl „recomandă și îl susține” pe Dragnea pentru a candida la funcția de președinte al PSD, la scrutinul intern, la fel și PSD Sălaj. Membrii PSD Sălaj consideră că pe Liviu Dragnea îl recomandă ca șef al partidului „experiența politică și reputația de bun organizator”.

Organizația Județeană a PSD Buzău a adoptat de asemenea în această săptămână o rezoluție privind susținerea candidaturii lui Dragnea.

„Având în vedere recentele evenimente interne și internaționale, pentru întărirea structurilor interne ale PSD în pregătirea anului electoral 2016, decisiv pentru viitorul democrației în România, PSD Buzău consideră că Liviu Dragnea poate menține unit partidul, poate asigura păstrarea guvernării și câștigarea alegerilor. Este nevoie de un guvern puternic, iar acesta nu poate fi dat decât de un partid puternic. Luptele interne nu ar face decât să vulnerabilizeze guvernarea, ceea ce își doresc adversarii noștri, chiar dacă acest lucru duce la instabilitate politică și afectează poziția României. Atât timp cât la conducere se va afla o echipă strâns unită, Partidul Social Democrat are competența și forța pentru a desfășura o activitate politică performantă și a câștiga alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, își justifică PSD Buzău alegerea.

Dragnea a primit sprijin și din Argeș. Comitetul Executiv al PSD Argeș a anunțat într-un comunicat că a hotărât, „cu unanimitate de voturi”, să acorde susținerea întregii organizații lui Liviu Dragnea, pentru a fi ales în funcția de președinte al PSD.

„Toți membrii prezenți au considerat că domnul Liviu Dragnea este persoana cea mai potrivită pentru a conduce partidul în bătălia electorală din 2016”, se arată într-un comunicat al organizației.

PSD Bihor și-a făcut de asemenea cunoscută public opțiunea. „Membrii PSD Bihor au luat această decizie de susținere a domnului Liviu Dragnea având în vedere experiența sa politică și organizatorică, precum și ținând cont de relația foarte bună a acestuia cu organizația PSD din județul Bihor”, se arată într-un comunicat al organizației.

Totodată, Organizația Județeană Olt a PSD a hotărât vineri să îl recomande și să îl susțină pe Dragnea, și și-a aleși și favoriții pentru vicepreședinți la nivel național.

„Comitetul Executiv Județean al PSD Olt, conform statutului și ghidului de organizare a scrutinului intern pentru alegerea președintelui și vicepreședinților de la nivel național, a hotărât recomandarea și susținerea domnului Paul Stănescu și a doamnei Lia Olguța Vasilescu pentru funcțiile de vicepreședinți ai PSD la nivel național”, se precizează într-un comunicat al filialei.

De asemenea, social-democrații sibieni au decis să-l sprijine pe Liviu Dragnea.

„Argumentele care au contat pentru adoptarea acestei hotărâri (de susținere a lui Dragnea – nr.) sunt legate de experiența politică și organizatorică a domnului Liviu Dragnea, dar și de relația foarte bună construită în timp cu organizația noastră”, își argumentează poziția organizația din Sibiu.

PSD Caraș-Severin nu se mulțumește doar cu susținerea lui Liviu Dragnea, îl vrea și pe Zgonea președinte executiv al partidului.

„În data de 25.09.2015 s-a decis în unanimitate aprobarea Rezoluției privind sustinerea candidaturii domnului Liviu Dragnea pentru funcția de presedinte al PSD, de către organizatia PSD Caras-Severin. De asemenea s-a aprobat în unanimitate și Rezoluția de susținere a candidaturii domnului Valeriu Zgonea, pentru funcția de președinte executiv al PSD”, se menționează într-un comunicat al organizației. Acestea sunt doar câteva dintre organizațiile care îl susțin pe actualul lider interimar al PSD.

Lideri centrali precum Mircea Dușa, vicepreședinte al partidului, sau răzgânditul Robert Negoiță, președinte al PSD București, și-au declarat și ei sprijinul pentru fostul vicepremier.

PSD își va alege președintele în 11 octombrie prin vot direct, de către toţii membrii săi.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, vineri, sistemul prin care toţi membrii partidului votează noul preşedinte al partidului. Iliescu a comparat situația de la PSD cu o acțiune a lui Ceaușescu.

„Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră — de aceea se convoacă congrese — pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță. Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează”, a spus Iliescu întrebat despre liderii PSD nemulţumiţi de noul sistem de vot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.