×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 35 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 21:07
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Prezidențialele din SUA
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton

Parlamentarul ucrainean Andrei Deraş a cerut, pe 24 iulie, deschiderea unei anchete penale privind posibila implicare a ţării sale în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în favoarea candidatei Hillary Clinton, implicare care ar fi „dăunat grav relaţiilor americano-ucrainene“. La scurt timp, peste ocean, într-o acţiune ce pare concertată, fundaţia conservatoare FACT (Foundation for Accountability & Civic Trust) susţine că o consilieră a Comitetului Naţional Democrat (forul de conducere al Partidului Democrat) a solicitat unor oficiali ai Ambasadei Ucrainei la Washington să le ofere democraţilor informaţii compromiţătoare despre Paul Manafort, strategul de campanie al lui Donald Trump şi fost consilier al fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Consiliera Alexandra Chalupa ar fi violat interdicţia de a „solicita în mod voit contribuţii însemnate sub forma informaţiilor despre un oficial al campaniei lui Trump de la un cetăţean străin, din partea Comitetului Naţional Republican“, susţine FACT. Totul a plecat de la o anchetă a publicaţiei Politico, care arată că Chalupa a „dezvoltat o reţea de surse la Kiev si Washington, inclusiv jurnalişti de investigaţie, oficiali guvernamentali şi agenţi privaţi de informaţii“. În acest fel, au apărut informaţii despre 12 milioane de dolari primiţi de Manafort de la bănci ruse, în schimbul serviciilor prestate pentru preşedintele pro-rus Ianukovici.
Întorcându-ne în Ucraina, principala sursă a acestor informaţii pare să fi fost Oficiul Naţional Anticorupţie, pe care deputatul Daraş îl numeşte „organizaţie criminală“. Politico arată că Deraş este un influent om de afaceri în domeniul presei, fost membru al Partidului Regiunilor, pro-rus, iar tatăl său a fost şef al serviciilor secrete ucrainene la începutul anilor 2000. Investigaţia realizată de Politico conchide că nu există dovezi clare privind sumele primite de Paul Manafort. De cealaltă parte, Chalupa neagă că ar fi acţionat la solicitarea democraţilor. Plângerile formulate la Kiev şi Washington sunt însă suficiente pentru ca presa pro-Trump să încerce să acopere scandalul iscat de informaţia privind întâlnirea dintre Donald Trump Jr. şi o avocată din Rusia, cu scopul de a obţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Publicat Vineri, 18 august 2017
3603
 | 8
 | 20
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
+2
@Escu : Poroscenko însusi e implicat, tipul i-a finantat si el, alaturi de sauditi si de altii, campania Hitlericii. Si-n rest, singur spui ca "multi afaceristi americani sug la resursele ucrainiene". Poroscenko e-alaturi de Soros, care l-a finantat si pe Obama, alt sustinator înversunat al individei. De-altii nu stiu, de Poroscenko, da, articole au aparut si-n presa (desi nu de "main stream", NY Times, Washington Post, CNN ... ) din SUA.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
escu
+2
Hă, hă, hă am trăit să o aud și pe asta. Ucraina implicată în alegerile din SUA. Dacă era vorba despre bai, mai ziceam. Doar Clintoreasa are mulți afaceriști americani care sug la resursele ucrainene. Ce să mai zicem de ai noștri, care au dat contracte babane americanilor, dar nu ne-am ales cu nimic. Autostrada Transilvania ce trebuia executată de Bechtell ce o fi fost? Nici DNA nu a îndrăznit să facă investigații, dar nici politicienii nu se înghesuie să lămurească cum a fost posibil să cheltuiești atâția bani fără să ai o lucrare terminată. Poate ne explică ceva Clotilda.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Dragos
+4
Raspuns: Sigur ca nu ar renunta la "exceptionalism" ... Asa sunt educati... Eu sustin ca pt a ramane la aceasta idee trebuie sa se reformeze... Altfel nu vad ce solutie ar avea pt a iesi din criza profunda care macina societatea americana... Cum sa mai fie un exemplu pt altii cand se bat si omoara pe capete la ei acasa in numele asa zisei libertati!? Cu asa ceva se confrunta Trump... demisii, demiteri pe banda rulanta la W.H.... Cum naiba poti sa iti faci o strategie politica rezonabila, cand nu ai o echipa stabila!? Inamicul nr.1 al SUA sunt ele insele....
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
moser
+1
oficiul national e criminala ..ce asemanare cu and ul romanesc...si nici nu sunt un UE ..inca.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
+19
Ce rost ar mai fi avut întâlnirea dintre Donald Trump Jr. şi o avocată din Rusia, cu scopul de a obţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, dacă aceasta ar fi fost curată ca lacrima, cum încerca să pară, dar s-a dovedit că era o japiţă susţinută de ovreiul Soroş pentru a ajunge la Casa Albă în vederea opririi tuturor investigaţiilor care demonstrează starea jalnică, falimentară în care se află America, dusă de ei până pe marginea prăpastiei ! Dacă nu reuşesc să-l doboare pe Trump, cu el, America mai are o ultimă şansă ! Altfel , imposibil !
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Democratia americana
+19
Nu este altceva decat o vorba goala. In realitatea America este condusa de niste oameni foarte bogati care corup si santajeaza puterea politica, serviciile secrete si presa formand o structura eterogena, disciplinata, nedemocratica, ceea ce noi numim "sistemul". Acest model a fost exportat si in Romania in forma sa cea mai odioasa. Chiar daca un presedinte cu intentii bune cum ar fi Trump se opune sistemului, este neputincios si ridicol atat timp cat serviciile, presa si Congresul nu sunt de partea sa. Pana la urma este fortat sa devina o simpla marioneta sau va avea soarta lui Kennedy.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Colombo @ Democratia americana
+10
Trump e prea orgolios sa fie marioneta cuiva. Prefera sa fie un al doilea Kennedy decat sa ajunga ca Bush. Imi place de el. Sa vedem ce-o sa faca pana la finalul mandatului.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ Democratia americana
+6
Crunta sinteza.Dar cred ca ne paste ceva si mai rau.Sub model american va fi MoldoVlahia.Transilvania va fi la Europa, probabil sorosista, cu un eventual tinut Secuiesc cu autonomie sporita.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu@Sandu G @ Democratia americana
+8
Mai vedem. Cheia succesului este nationalizarea Federal Reserve, sau chiar desfiintarea si inlocuirea cu o banca centrala de stat. Familiile oligarhiei mondiale si-au pus in capa sa desfiinteze statele si sa preia ei, trantorii cu bani furati, puterea asupra intregii planete. In virtutea caror merite pretind ei globalizarea, ca in afara de mancat, bauti si orgii, nu sunt capabili decat de crime si atat!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ Democratia americana
+5
continuarea.....pana atunci se joaca precum la GO fiecare mai marcheaza un teritoriu: un presedinte, un guvern,o Justitie, o DMA, un camp tactic, un serviciu defect, o padure, un contract de armament, un gaz, un minereu aurifer..pana toata actuala Romanie este ' acoperita" adica disparuta; si odata cu ea, si noi, romanii.Vor ramane epigonii nostri, tefelistii, fara mam fara tata, fara tara, cu creierii supti, legati la Matrix prin telefoane, Tv si tablete.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ Democratia americana
+1
am schim,bat yun cuvant, cred ca acela deranja...reiau...pana atunci se joca precum la GO fiecare mai marcheaza un teritoriu: un ...guvernator, un guvern,o Justitie, o DMA, un camp tactic, un serviciu de-in-fect, o padure, un contract de armament un gaz, un minereu aurifer eventual..pana toata actuala Romanie este ' acoperita" adica disparuta; si odata cu ea, si noi, romanii.Vor ramane epigonii nostri, tefelistii, fara mam fara tata, fara tara, cu creierii supti, legati la Matrix prin telefoane, Tv si tablete.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
andri popa
-23
Deci Trump dupa ce a stat vreo 8 ani la democrati, chestie pe care n-o abordeaza nimeni direct si frontal, acum imprastie rahat cu evantaiul. Too little, too late, bine ca si-a urcat el maseuza la mansarda.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Lili @ andri popa
+10
Tu cind ai scapat de la Socola?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu @ andri popa
+4
Pe tine nu te duce capul ca democratii de azi sunt altii decat democratii de alaltaieri? De asta si alegatorii isi schimba preferintele in functie de oameni, nu de nume de partid. Doar idiotii considera ca trebuie sa fii fidel unui simplu nume, indiferent daca acel nume este reprezentat de oameni de bine sau de criminali. Ti-este greu sa intelegi asta? Atunci ai trait degeaba.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Citadin
-17
Ehee, rusii prin fostele tari membrea ale urss, actuale state satelit invart si dezvart in amerlocia muulte... si Romania este folosita... da, mereu. Dar nu avem niciun avantaj ca natie, doar stabii corupti, imbarligatorii ex-kgb-ului, acolo scoliti si uite cat de pretuiti sunt de elitele mondiale pt aranjamentele proprii
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Citadin
0
Care si dc minuseaza Adevarul? Care il stiti si nu vreti sa se afle? Or, cei ce nu aveti habar si nu va vine a crede? Clintonii creati din romani via kgb+popimea neagra, Bush-ii tot din romani, Obama tot. Actualul tot. Ce bateti campii la minusat? Din 1964 este povestea verificata de mine. Mai inainte nu stiu.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Dragos
+16
Vedeti in ce consta "exceptionalismul" american de care tot fac vorbire!? Sa faci orice fara simtul raspunderii si fara teama de a fi pedepsit... Iar acest "exceptionalism" este sustinut AZI exclusi prin mijloace de coercitie militara ... Poate totusi Trump va reusi sa mai echilibreze lucrurile.... Are insa de infruntat ceva greu de depasit : o populatie usor manipulata de m.s.m si de neoliberalii deghizati in democrati... Interesul meu ar fi acela a unor SUA normale care sa castige adepti in afara multumita exclusiv performantelor economice, a respectarii drepturilor omului, a egalitatii in fata legii a fiecarui cetatean si a renuntarii la postura de pompier mondial...Asta spre binele nostru... Singura amenintare REALA impotriva SUA sunt ele insele...
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Asa, si? @ Dragos
+2
@Dragos De ce ar renunta americanii la ideea de exceptionalism in favoarea altora cred ca nu poti sa argumentezi. Cu gura Trump nu poate sa echilibreze nimic mai ales ca el vrea sa faca America great again. Sau nu mai vrea? Ghici ghicitoarea lui.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu@Asa, si? @ Dragos
+1
America are tot ce-i trebuie ca sa fie graet gain. Are in primul rand ceea ce ei numesc know-how. Au stiinta, au publicatii, au cercetare, au patente, au toata industria de utilaje de productie. Ce nu au acum este productia de masa transferata temporar in tari cu mana de lucru mai ieftina pentru ca ciurapii si chilotii sa nu coste cat o masa la restaurant. Dar daca banii mai multi platiti pe ciorapi si chiloti raman in tara, America va castiga pe termen lung pentru ca va creste puterea de cumparare, vor fi si alti oameni cu salarii in SUA, nu doar cei din Asia.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
dancp
+24
trebuie ancheta si in romania csolos johannis ,pnl,usr etc au fost fatis de partea lui hullary CERCETARE UNDE IS BANII LUI SOROS PENTRU ACESTE INTELIGENTE?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Firea amenință cu plângeri penale
Publicat acum 3 ore şi 24 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 2 ore şi 16 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 7 ore şi 8 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum o oră şi 16 minute