×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:44
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Filmele noi merg la Locarno
Fotografiile lui Costică Acsinte sunt parte din istorie
Fotografiile lui Costică Acsinte sunt parte din istorie

Cel mai nou proiect cinematografic semnat de regizorul Radu Jude, filmul de montaj „Țara moartă“, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, arată un comunicat de presă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 70-a ediție, va avea loc luna viitoare, în perioada 2 - 12 august 2017. Este pentru al doilea an consecutiv când Radu Jude se află în selecția prestigiosului festival din Elveția, în 2016 fiind prezent cu lungmetrajul „Inimi cicatrizate“, producție care a câștigat Premiul Special al Juriului, dar și Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies. „Țara moartă“ a fost inclus în secțiunea „Signs of Life“, program dedicat cineaștilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic. Filmul, prezentat în premieră mondială la TIFF, este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8.500 ale colecției Costică Acsinte.

Şerban Pavlu şi Radu Iacoban sunt protagoniştii peliculei lui Creţulescu

Aceeași manifestare a selectat în competiția oficială "Charleston", povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format“ din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi, primul film de lungmetraj pe care îl regizează Andrei Creţulescu. Este un film trist, dar nu disperat, este un film hazliu, dar nu vesel. E un film la care „să râzi și să plângi, să plângi și-apoi să râzi iară și iară“, spune regizorul Andrei Crețulescu, folosind vorbele lui Leonard Cohen.

În secțiunea rezervată peliculelor de metraj scurt și mediu, din cadrul festivalului de la poalele Alpilor Elvețieni este programată și proiecția producției „Haine Negre“, de Octav Chelaru.

Răzvana AncuţescuPublicat Joi, 13 iulie 2017
384
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 52 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 13 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 36 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 33 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 4 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 41 minute