„Filmland Rumanien” se derulează la Hamburg

Institutul Cultural Român din Berlin a organizat în colaborare cu cinematogarful B-Movie festivalul de film românesc ”Filmland Rumänien” la Hamburg.

Deschiderea evenimentului a avut loc pe data de 1 februarie cu filmele 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, regia Cristian Mungiu, și Polițist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu.

Ziarul TAZ a relatat despre festival, menționând că: ”România nu este o țară a cinematografelor. În total exista în jur de 80 de cinematografe iar românii merg în medie de 10 ori pe an la cinema. Anual se produc între 10 și 20 de filme și totuși de câțiva ani se vorbește despre noul val de film românesc. La Berlinale a rulat în competiția internațională un film românesc în regia lui Radu Jude, Aferim!. Este de-a dreptul un trend să existe un film românesc în competiție, la fel și la Cannes, unde România câștigă constant premii. În următoarele săptămâni cinematograful B-Movie din Hamburg prezintă o serie variată de filme românești, seria Filmland Rumänien”.

Pelicula lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămani, 2 zile

Marți după Crăciun, în regia lui Radu Muntean

Până la sfârșitul lunii februarie mai pot fi urmărite la Hamburg următoarele filme:

19.02.

20:00 Reconstituirea, regia Lucian Pintilie

22:00 Videogramele unei revoluții, regia Harun Farocki și Andrei Ujica

21.02.

20:00 A fost sau n-a fost, regia Corneliu Porumboiu

22:00 Al doilea joc, regia Corneliu Porumboiu

22.02.

18:30 Polițist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu

21:00 Reconstituirea regia Lucian Pintilie

26.02.

20:00 Marți, după Crăciun, regia Radu Muntean

22:00 Moartea domnului Lăzărescu, regia Cristi Puiu

28.02.

19:30 Al doilea joc, regia Corneliu Porumboiu

22:00 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, regia Cristian Mungiu

Cinematograful B-Movie a fost înființat de asociația B-Movie, Kulturinitiative auf St. Pauli e.V. în anul 1987 în cartierul St. Pauli al orașului Hamburg și oferă un program de cinema deosebit pe secțiunea de Arthaus. Cinematograful este independent și aduce pe marele ecran perle rare, clasici uitați sau producții de festival ale cinematografiei mondiale. B-Kino are o sală de cinema cu 60 de locuri, o mică cafenea proprie și este cunoscut pentru tematicile cu caracter lunar.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.