Filmul politic de familie

În această seară, la Macaz – Bar Teatru Coop (Calea Moșilor, nr. 106), sunt programate, de la 19.30, proiecția și discuția filmului „Pat și sofa“, o peliculă din 1927 de Abram Room. „Foarte diferit de filmele şcolii sovietice de montaj, «Pat şi sofa» (1927) pare, la un prim contact, un film mai degrabă convențional, cu accente melodramatice. Însă filmul lui Abram Room se dovedeşte foarte provocator prin felul în care prezintă fără pudoare și preconcepții conviețuirea şi relaţiile amoroase dintre o femeie şi doi bărbați“, notează organizatorii.

Filmul documentează o perioadă specială din istoria Uniunii Sovietice, primii ani de după Revoluția din Octombrie, când au fost introduse o serie de politici emancipatoare în ceea ce privește relațiile de gen și sexualitatea. Uniunea Sovietică a simplificat și ușurat legislația privind obținerea divorțului; a promovat o serie de măsuri împotriva inegalității de gen; a devenit primul stat modern care a legalizat avortul și a decriminalizat homosexualitatea.

Proiecțiile urmate de discuții au loc săptămânal, marțea, cu începere de la ora 19.30. Cercul de film politic este inițiat de Gabriela Filippi și David Schwartz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.