Finala de la Wuhan câştigată (şi) prin abandon

Venus Williams a câştigat finala turneului de la Wuhan, învingând cu 6-3, 3-0 (retragerea adversarei) pe Garbine Muguruza. Jucătoarea spaniolă a acuzat o accidentare şi a renunţat după 3 game-uri în setul secund unde şi-a pierdut de două ori serviciul.

Venus Williams câştigă al doilea turneu în acest an, primul fiind cel de la Auckland (Noua Zeelandă) din luna ianuarie. De menţionat că jucătoarea americană, 35 de ani (aflată la al 47 trofeu în circuitul WTA), câştigând acum un turneu de categoria WTA Premier 5, obţine al doilea ei rezultat mare după 5 ani. Pe 20 februarie 2010, Venus a câştigat Dubai Duty Free Tennis Championships (6-3, 7-5 cu Victoria Azarenka), acesta fiind ultimul turneu de categoria WTA Premier 5 pe care l-a câştigat.

Conform specialiştilor, şi rezultatele vorbesc de la sine, Venus Williams este în acest an într-o formă deosebită. La US Open ea a pierdut în sferturi la sora sa Serena, care „trebuia” să realizeze Marele Slam, obiectiv ratat după eşecul din semifinale cu Roberta Vinci.

În urma câştigării turneului de la Wuhan, Venus Williams a făcut un slat spectaculos în clasamentul WTA General, urcând de pe locul 24 pe locul 12, iar în clasamentul WTA pe 2015, cel care califică jucătoare la Turneul Campioanelor de la Singapore, a urcat de pe locul 3 pe locul 9 şi este în cărţi pentru pentru această mare competiţie.

De cealaltă parte, chiar dacă a pierdut finala, Garbine Muguruza intră în premieră în „top 5 WTA”, iar în clasamentul WTA pe 2015 a urcat pe locul 4.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.