Finiș devastator în Turul Franței

Decizie pe ultimii 300 de metri

Cea mai lungă etapă a Turului Franței din acest an, 238,5 km, între Saumur și Limoges, a fost câștigată de germanul Marcel Kittel în 5:28′ 30”. A fost o victorie care a cam îndurerat Franța, întrucât neamțul a câștigat la foto finiș, cu 2-3 cm în fața francezului Bryan Coquard, una din marile speranțe ale ”cocoșilor”.

Revenind la etapă, aceasta a avut, atât ca profil, cât și ca desfășurare, aceleași caracteristici ca și etapa precedentă. La doar câțiva kilometri de la star, din pluton se desprind patru rutieri care ajung la un moment dat la un avans de aproape 7 minute. În pluton, liniște și pace, deși s-a rulat cu o viteză medie de 42, 5 km. Fugarii, respectiv Alexis Gougeard, Oliver Nansen, Marcel Irizar și Andreas Schillinger sunt absorbiți cu deoar 3 km înainte de finiș.

Cu doar 300 de metri înainte de sosire se declanșează un sprint năucitor și se părea ca tânărul Coquard, purtătorul tricoului alb pentru competivitatea celor mai tineri competitori, își va adjudeca cea mai lungă etapă. N-a fost să fie. Poate că în etapa următoare, Limoges – Lioran, 216 km, francezul ar putea să aducă bucurie și în tabăra organizatorilor, aceștia mizând și pe celălalt ”cocoș”, Julian Alaphilippe aflat pe locul 2 în clasamentul general. Speranțele sunt mari, numai că Marea Buclă se apropie de munți, când vor urca în prim-plan Chris Froome și Nairo Quintana, plus alți specialiști ai cățărărilor.

Subliniind prestația excelentă a slovacului Peter Sagan, care a sosit pe locul trei și își păstrează tricoul galben, iată cum arată cele două clasamente:

Clasamentul etapei

1. M. Kittel 5:28’30”
2. B. Coquard
3. P. Sagan
4. D. Goenwagen
5. A. Kristoff

Clasamentul general

1. P Sagan 20:03’02”
2. J. Alaphilippe la 12”
3. A. Valverde 14”
4. W. Barguil 18”
5. C. Froome, R. Kreuziger, N. Quintana, același timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.