Pedeapsa primită de finul lui Udrea

Fostul deputat PMP Adrian Gurzău a fost condamnat marți de Tribunalul Bucureşti la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, după ce politicianul şi-a recunoscut faptele de care este acuzat.

Instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Adrian Gurzău cu procurorii DNA şi a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe o durată de trei ani.

Tribunalul a decis și ca de la Adrian Gurzău să fie confiscată suma de 365.661 de lei (echivalentul a 81.502 euro).

„Admite acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Adrian Gurzău. Condamnă la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere pe o durată de 3 ani. Menține măsura preventivă a controlului judiciar. Confiscă suma de 365.661 lei (echivalentul sumei de 81.502 euro). Obligă inculpatul la plata sumei de 1.100 de lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanței.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată.

Gurzău a fost acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care sunt cercetaţi și fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, soţul fostului procuror-şef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, şi omul de afaceri Ion Sorin Tatu.

Adrian Gurzău este politicianul căruia Elena Udrea i-a botezat cu mare pompă un copil în martie 2016, eveniment la care a participat și Traian Băsescu.

Foto Facebook Elena Udrea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.