×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:32
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Firea, darnică cu viceprimarul PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este primul edil bucureștean care împuternicește alte persoane din subordine să semneze în locul său pentru administrarea unor domenii.

Un document semnat recent arată că trei sferturi din activitatea Primăriei Capitalei sunt gestionate de viceprimarul general PSD Aurelian Bădulescu, restul de un sfert revenindu-i Tomniței Florescu, viceprimar ALDE. Aflăm că fostul avocat „va monitoriza și supraveghea“ o grămadă de instituții: Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“, centrele culturale ARCUB și CREART, Administrația Străzilor, a Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Fondul imobiliar, Grădina Zoologică, Lacurile și Parcurile (ALPAB), Circul Globus, Centrul pentru Tineret și cel Sportiv, precum şi CSM București. Bădulescu va răspunde și de „desțânțărizare“ și deratizare, de Poliția Locală, Administrația Spitalelor, cea pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, RATB și RADET.

Chiar de ziua ei, pe 13 iulie, primărița a semnat doar Expunerea de motive a unei hotărâri prin care fostul proprietar al terenului din Parcul „Emil Gârleanu“ din Sectorul 3 va fi despăgubit în natură. Este vorba despre acordarea unui teren de 3.324 ha pe strada Vulcan Județul, nr. 20-26, în schimbul terenului dintre blocuri. După ce hotărârea va fi votată în Consiliul General săptămâna viitoare, o altă persoană va fi împuternicită să „semneze actul autentic de schimb“. Parcul „Emil Gârleanu“ este singura zonă de joacă și de verdeață pentru cei care locuiesc pe Bulevardul Unirii, din sectorul 3. Terenul a fost retrocedat în 2009 de Primăria Capitalei unui cetățean român cu domiciliul în SUA, Pațac Radu Constantin, dispoziția de retrocedare fiind semnată de primarul general Sorin Oprescu, în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, pronunțată de Tribunalul București.

O inițiativă care trenează din 2014 este proiectul Ministerului Justiției și al Primăriei Capitalei de a realiza un „Cartier pentru justiție“, o sală de spectacole și un centru de afaceri pe terenul liber de pe Bulevardul Unirii, din apropierea Bibliotecii Naționale. Municipalitatea a cerut Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului.

Un spital metropolitan va fi construit în Șoseaua Pipera, nr. 63-65, anunță Primăria Capitalei. Unitatea va avea 2.000 de paturi și secții pentru care există deficit de paturi în București. Terenul aparține statului român, fiind în prezent în administrarea Societății Române de Televiziune. Ideea înființării unui asemenea spital a fost a candidatului PNL Cristian Bușoi, care-și vede visul împlinit de Firea.

Consiliul General va vota extinderea liniilor RATB în localitățile limitrofe ale Capitalei. În ciuda faptului că în București este un mare deficit de autobuze, traseele acestora în zonele limitrofe se vor extinde, în unele cazuri înființându-se altele noi. Excepție face Voluntari, unde funcționează atât linii ale primăriei, cât și private. Proiectul nu prevede posibilitatea ca aceste localități să contribuie financiar la susținerea acestor linii, motiv pentru care fuseseră suspendate de Oprescu.

Gabriela DinescuPublicat Luni, 17 iulie 2017
1986
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Boierii noi sau ...
0
...parveniti precum Dragnea ,Pandele utur,Videanu si inca o mie au pus stapanire pe banii tarii . Ei ataca DNA ul si pe toti ce le sunt impotriva,cat despre aceasta individa ,ce a ajuns sa conduca capiatala tarii...bucurestenii nu au gasit alta persoana?...venita din Bacau cu ganduri marete...bucurestenii sa gandeasca bine ! Dragnea este cu siguranta in slujba " altora" .
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
bucuresteanul
-3
Articol marca Dinescu, plin de ura si venin impotriva Gabrielei Firea! Altceva nu poate, asta-i scopul ei in viata!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
serban @ bucuresteanul
+2
Iti aduc aminte ca Firea nici macar nu locuieste in Bucuresti...Deci nu e, ca tine, bucuresteanca. Iar in ce priveste problemele importante - poluarea, traficul si transportul public, masuri preventive pt un posibil viitor mare cutremur in Bucuresti - nu a facut nimic. Costa bani, desigur. Mai multi decat iepurii gigantici de Pasti sau vedetele CSM-ului. Spitalul metropolitan e o idee buna (nici nu e a ei), dar deocamdata e o idee...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dragnea Spionul rusilor !
0
...si mai cu inca cativa au rotitele intoarse de la Moscova ! Se vede se simte si ma intreb de ce inca nu sunt dati in vileag ! Este un sabotaj clar,oare ce mai asteapta " Persoanele Competente" pentru a ne scapa de tradatorii de neam ?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
klauskopeika @ Dragnea Spionul rusilor !
+1
Spioneaza cu mamica ta.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 49 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi un minut
Asociația Magistraților pune tunurile pe CSM
Publicat acum 23 ore şi 56 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 51 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 29 minute