Firea, darnică cu viceprimarul PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este primul edil bucureștean care împuternicește alte persoane din subordine să semneze în locul său pentru administrarea unor domenii.

Un document semnat recent arată că trei sferturi din activitatea Primăriei Capitalei sunt gestionate de viceprimarul general PSD Aurelian Bădulescu, restul de un sfert revenindu-i Tomniței Florescu, viceprimar ALDE. Aflăm că fostul avocat „va monitoriza și supraveghea“ o grămadă de instituții: Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“, centrele culturale ARCUB și CREART, Administrația Străzilor, a Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Fondul imobiliar, Grădina Zoologică, Lacurile și Parcurile (ALPAB), Circul Globus, Centrul pentru Tineret și cel Sportiv, precum şi CSM București. Bădulescu va răspunde și de „desțânțărizare“ și deratizare, de Poliția Locală, Administrația Spitalelor, cea pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, RATB și RADET.

Chiar de ziua ei, pe 13 iulie, primărița a semnat doar Expunerea de motive a unei hotărâri prin care fostul proprietar al terenului din Parcul „Emil Gârleanu“ din Sectorul 3 va fi despăgubit în natură. Este vorba despre acordarea unui teren de 3.324 ha pe strada Vulcan Județul, nr. 20-26, în schimbul terenului dintre blocuri. După ce hotărârea va fi votată în Consiliul General săptămâna viitoare, o altă persoană va fi împuternicită să „semneze actul autentic de schimb“. Parcul „Emil Gârleanu“ este singura zonă de joacă și de verdeață pentru cei care locuiesc pe Bulevardul Unirii, din sectorul 3. Terenul a fost retrocedat în 2009 de Primăria Capitalei unui cetățean român cu domiciliul în SUA, Pațac Radu Constantin, dispoziția de retrocedare fiind semnată de primarul general Sorin Oprescu, în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, pronunțată de Tribunalul București.

O inițiativă care trenează din 2014 este proiectul Ministerului Justiției și al Primăriei Capitalei de a realiza un „Cartier pentru justiție“, o sală de spectacole și un centru de afaceri pe terenul liber de pe Bulevardul Unirii, din apropierea Bibliotecii Naționale. Municipalitatea a cerut Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului.

Un spital metropolitan va fi construit în Șoseaua Pipera, nr. 63-65, anunță Primăria Capitalei. Unitatea va avea 2.000 de paturi și secții pentru care există deficit de paturi în București. Terenul aparține statului român, fiind în prezent în administrarea Societății Române de Televiziune. Ideea înființării unui asemenea spital a fost a candidatului PNL Cristian Bușoi, care-și vede visul împlinit de Firea.

Consiliul General va vota extinderea liniilor RATB în localitățile limitrofe ale Capitalei. În ciuda faptului că în București este un mare deficit de autobuze, traseele acestora în zonele limitrofe se vor extinde, în unele cazuri înființându-se altele noi. Excepție face Voluntari, unde funcționează atât linii ale primăriei, cât și private. Proiectul nu prevede posibilitatea ca aceste localități să contribuie financiar la susținerea acestor linii, motiv pentru care fuseseră suspendate de Oprescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.