×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:13
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Scandalul balcoanelor
Firea i-a înșelat din nou pe bucureșteni

Oamenii au râs când au aflat de concursul ”Cea mai frumoasă fațadă” anunțat de primarul general în luna mai. Au fost trei categorii de premii, toate generoase, valoarea totală fiind de 214.000 de lei.

Pe data de opt septembrie 2017, Primăria Capitalei a anunțat câștigătorii. În jurul competiţiei de balcoane, faţade şi grădini, au apărut însă multe controverse.

Pe site-ul dedicat concursului, fotografiile câştigătoare au doar câteva vizualizări, dar sute sau zeci de aprecieri și pot fi văzute pe http://concurs.pmb.ro/ și pe http://concurs.pmb.ro/pages/premii. Pe cine va mai arunca vina Gabriela Firea de această dată?

În 17 mai, Pimăria Capitalei, prin ARCUB, a lansat concursul ”Cea mai frumoasă faţadă”, cu premii totale de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină sau cea mai frumoasă faţadă. Termenul iniţial de înscriere a fost stabilit pentru 26 iunie, dar, ”la cererea cetăţenilor”, a fost prelungit până în 20 august.

Conform regulamentului, concursul s-a desfășurat și pe categorii (categoria persoane fizice, categoria asociaţii de proprietari/locatari, categoria persoane juridice). Deliberarea juriului a durat aproape două săptămâni, iar vineri, 8 septembrie, au foat anunțați câștigătorii. Din cele 92 de fotografii, în finală au ajuns 51. Numai că, pe 8 septembrie, printr-un comunicat sec, au fost anunţaţi doar câştigătorii, iar fotografiile au fost postate abia două zile mai târziu.

Inexplicabil este că jumătate dintre premii sunt “premiile publicului”, adică acordate, teoretic, după votul acestora. Nimeni nu ştie cum au putut vota oamenii.

Primele suspiciuni

Curioși, bucureștenii au vrut să știe cum s-au acordat premiile. Surpriza a fost că, pe site-ul dedicat concursului, fotografiile câştigătoare au doar câteva vizualizări, dar sute sau zeci de aprecieri ceea ce din punct de vedere tehnic este imposibil. Nu se ştie cum le-au obţinut, din moment ce pozele trimise de oameni au fost publicate la două zile după anunţarea premiilor. Fotografiile ar fi trebuit publicate pentru a putea fi votate.

Un balcon de pe Bulevardul Decebal, din Capitală, a fost premiat de Primăria Capitalei cu 3.000 de lei. Juriul a decis că este “cel mai frumos balcon” din oraș. Numai că balconul are un acoperiș improvizat, pentru care proprietarii aveau nevoie de autorizație și de acordul vecinilor. Potrivit regulamentului de concurs, participanţii şi-au asumat pe propia răspundere că sunt în legalitate.

Casa de pe strada Popa Nan, colţ cu stradă Timpului, a fost votată de juriul Primăriei drept casa cu ”cea mai frumoasă faţadă”. Este o vilă cu două etaje, construită în perioada interbelică. Oamenii din zonă spun că este plină de vegetaţie dintotdeauna și nu ar fi creația locatarei.

”Cea mai frumoasă grădină” pare să fie o captură de pe Google Street View. Controversele continuă, nimeni nu dă explicații, iar bucureștenii se simt înșelați.

Cine sunt câștigătorii

La secţiunea ”Cea mai frumoasă faţadă”, juriul i-a acordat premiul întâi lui Cătălin Popescu, iar publicul Alinei Gabrielei Ştefan.
La secţiunea ”Cel mai frumos balcon”, premiul întâi al juriului a mers către Radu Șofran, jurnalist la Radio România, iar cel al publicului către Violeta Pirlea.

La secţiunea ”Cea mai frumoasă grădină”, juriul a acordat primul loc lui Ion Boţan, iar publicul Elenei Mustea.

În afară concursului, juriul a decis să acorde tuturor participanţilor validaţi premii speciale de participare, prin care ”sunt răsplătite eforturile de implicare ale bucureştenilor în activităţi de înfrumuseţare a oraşului în care locuiesc”.

Gabriela DinescuPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
2631
 | 3
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Domnul Trandafir
+3
Femeia asta si-a atins demult nivelul maxim de incompetenta. Acolo la tv. la stiri facea fata postului, citea repede de pe prompter cu ochii ei mari de cucuvea. Dar sa conduci o primarie, mai ales primaria Capitalei, este la o distanta ca de la Pamant la Soare, nu face fata necajita asta decat la invarteli strict personale, ciubucuri, firme clientelare, parandaraturi (o invata dom. Pandelica ce sa faca, el e rodat) dar nicidecum ceva in folosul Capialei.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Breloc
-5
Tare ofticoasa mai esti autoareo. Si frustrata pe deasupra.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
PD @ Breloc
0
Cam asa...orice ai face niciodata nu poti multumi bucuresteanul... Altfel, luni 11 septembrie am avut (placuta) surpriza de a vedea cum tramvaiul a inceput sa circule la Piata Sudului.... adica asa cum promisese primarita acum o luna...sincer aveam dubii ... Dar s-a facut fara mare tam tam discret , normal poate... Sigur ca au ramas detalii inca nefinalizate, cum ar fi parapetii de inox nemontati in totalitate la pasaj....dar speram ca vor fi pana urma gata ... Cat despre bucurestean...ce sa zic!? Tot prin locuri interzise traverseaza strada desi exista pasaj pietonal...pana la primul accident ..sa te tii atunci blesteme la adresa autoritatilor... Astia suntem , daf e mai facil sa dam vina intotdeauna pe altii...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
ILeo
+5
In tara plina de lispuri si Bucurestiul cu atatea probleme pe ce arunca festivista asta banii, cum se voteaza de consiliul municipiului asemenea sume aberante pt.placeri derizorii si iata, rezultate contestate si contrafacute.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
G.G.
+5
aluri,carnati pe la colturi de atrada,-pe banii cetatenilor ,nu? Copaci necuratati,canale infundate,jeg si pipi prin pasajele subterane-pe banii cui?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
erwt
-3
Da´parca numai pe ei!? Mai calca omu´si pe de laturi!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Romeo
+12
Bucuresteni, alta data cascati ochii cind mergeti la vot.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Laie
+10
...cred că nici acum nu „pricepe” cum a ajuns primar....
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Nouminus Dei @ Laie
+4
Au contraire... stie oportunista cum se trag sforile prin conspiratii de tagma
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+4
firica face ce ştie mai bine...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz @ anado tauriga
+4
pai noi nu putem da note la balcoane si, daca se poate, si la gradina? Suntem in domeniu..
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 14 ore şi un minut
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 43 minute
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 19 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 15 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 14 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 22 minute