Firea: Iohannis, comentarii de analist politic debutant

PSD a reacționat miercuri prin purtătorul său de cuvânt Gabriela Vrânceanu Firea la declarațiile făcute de președintele ales Klaus Iohannis potrivit căruia în următoarele săptămâni mai mulți parlamentari ar putea abandona coaliția de guvernământ a premierului Victor Ponta, într-un număr suficient pentru a duce la căderea Guvernului anul viitor.

Firea spune că majoritatea parlamentară este solidă, iar schimbarea se poate face doar prin măsuri constituționale, calificând declarațiile lui Iohannis drept „comentarii de analist politic debutant”.

”În legătură cu referirile președintelui ales privind o posibilă schimbare a majorității parlamentare, afirmăm că majoritatea parlamentară este solidă, așa cum se poate constata. Iar schimbarea se poate face doar prin măsuri constituționale, nu în alte moduri, și nu prin declarații la tv. Așteptăm planuri de președinte al tuturor românilor, nu comentarii de analist politic debutant”, spune purtătorul de cuvânt al PSD.

Într-un interviu pentru agenția Reuters, Klaus Iohannis a susţinut că, în următoarele săptămâni, mai mulți parlamentari ar putea abandona coaliția de guvernământ a premierului Victor Ponta, ceea ce ar duce la căderea Guvernului anul viitor.

„Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament”, a spus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.