Firea și-a retras plângerea penală împotriva lui Băsescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă seara, că și-a retras plângerea penală pentru șantaj și amenințare depusă la Parchetul General împotriva lui Traian Băsescu.

„Confirm ceea ce ați aflat pe surse de la Parchet, din surse judiciare. Este adevărat. Nu a fost decizie simplă, m-am sfătuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcaș …să știți că și cu mulți bucureșteni. Eu fac teren, merg în cartiere și i-am întrebat ce părere au despre acest dosar, despre această acțiune. Cei mai mulți bucureșteni, dar și oameni din alte județe, români care mi-au transmis emailuri, mesaje pe facebook, îmi spun că și-ar fi dorit cu toții, ca și mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situație în care eu am considerat-o șantaj și amenințare. Au trecut doi ani de zile (…) s-au întâmplat foarte multe lucruri și în viața mea, atât personală, cât și profesională. (…) După doi ani de zile, practic, fiecare român și-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situație.(…) În urma acestei analize am decis că nu putem să o luăm de la capăt „, a spus Firea la Antena 3, întrebată dacă și-a retras plângerea depusă împotriva lui Traian Băsescu.

Firea a explicat cum „practic” se închide dosarul lui Băsescu.

„Am făcut o declarație în fața unui notar public, am dat această declarație de retragere a plângerii din motivele explicate și puțin mai devreme, iar domnul avocat Bolcaș a mers cu acest document în fața domnului procuror, care mă sunase, mă invitase la audiere, s-a întâlnit cu avocații domnului Băsescu și s-a încheiat un proces verbal de constatare. Și, practic, așa închide dosarul”, a mai spus vicepreședintele PSD.

Firea s-a declarat convinsă că Traian Băsescu, „în sinea lui, a regretat, dar nu a avut puterea ca în mod public să retracteze acele cuvinte”.

„Poate se va întâmpla de acum înainte”, și-a exprimat speranța vicepreședintele PSD.

Gabriela Firea l-a reclamat pe Băsescu la Parchetul General în 2014 după ce aceasta a declarat despre ea, la o emisiune de televiziune, că „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar”. „Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, spunea Băsescu. După ce s-a început urmărirea penală pe numele fostului președinte, ba pentru șantaj, ba pentru amenințare, procurorul general Augustin Lazăr a infirmat în iulie soluția dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a lui Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu declarațiile făcute la adresa Gabrielei Firea, iar cercetările trebuiau reluate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.