×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:39
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Fost colonel SRI
”Firmele acoperite, un sistem pervertit pentru o clică”

Daniel Dragomir, fost șef în cadrul SRI, spune că firmele acoperite sunt necesare pentru Serviciul de Informații, însă necesitate lor a fost pervertită, arătând cu degetul spre fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea.

Dragomir a vorbit și de șansa altor firme în fața celor acoperite.
"Sunt firme, oameni de afaceri care au fost alergați, falimentați, împinși în situații în care sute și mii de oameni au fost dați afară pentru interesul unei clici. Urmăreau să stăpânească România și să se îmbogățească, stăpânire și îmbogățire. (...)Orice serviciu în această lume utilizează instrumentele ofițerilor acoperiți.

Existența firmelor acoperite, legală, vine să suplinească cerința informativă pe anumite zone. În timp, această necesitate a fost pervertită către o necesitate financiară. Așa s-au întâmplat lucrurile sub conducerea domnului Coldea. Modelul există și e necesar pentru necesitățile informative ale serviciului", a precizat Daniel Dragomir, la România Tv, referitor la firmele acoperite.

Întrebat ce șanse are o firmă la o licitație în fața unei societăți ce are în spate un serviciu secret, Dragomir a răspuns sec: "Nu aveți nicio șansă, pentru că veți ataca acea licitație și ajungeți în instanță, iar în instanță veți ajunge pe <<culoar>>. Toate lucrurile în sistemul abuziv au fost îngemănate".

"Culoarul", în opinia lui Dragomir, este sistemul pus la punct prin care SRI se ocupa de rechizitorii, de alegerea completului de judecată și mai apoi asigura, în instanță, un traseu care să ducă la sentința dorită.

Chestionat cu privire la domeniile în care funcționează aceste firme sub acoperire, Dragomir a afirmat că pot fi luate în calcul toate domeniile.

"Se poate face și turism... Serviciul este un sistem militar, în momentul în care cel care conducea activitatea operativă ordona salt înainte, aduceți bani, faceți firme acoperite, ordinele se executau. Aici e chestiunea de evaluare, nu putem ca un sistem să stea în caracterul sau lipsa de caracter a unei persoane", a mai spus Dragomir.

De altfel, acesta a cerut constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice situația. Fostul colonel SRI s-a arătat dispus să depună mărturie și să vorbească despre acoperiții din politică sau Justiție.

(R.C.)Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
1333
 | 3
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
0
@Dragos : nu fi naiv, "sistemul" nu-i asta. Asa-zisul "denuntator" e-un infractor de drept comun. Care se razbuna ca n-a avut si el un os de ros. Nu-i de crezut. Incompetenta, incultura, distrugere, asta-i "sistemul". Si ca sa vezi cum e, n-ai nevoie de "ghizi", reusesti si singur.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Cititor
+6
Excelent punctat! Un sistem (altfel necesar si perfect rational) nu poate sa depinda de tarele unui om sau ale gastii sale, fie ea cu epoleti sau nu, oficiala sau sub acoperire. Din cauza asta CIA, FBI sau NSA sunt verificate la sange de comisiile specializate ale Congresului SUA. Cu observatia ca acele comisii sunt chiar ceea ce par, si nu un club de dependenti de sistemul pe care ar trebui sa il controleze! Intrebare: mai crede cineva ca susnumitele servicii americane, care le patroneaza pe ale noastre discretionar, nu stiu ce se petrecea si se petrece? E o gluma proasta sa crezi ca nu. Dar atat le pasa americanilor de calitatea slugilor lor, atata vreme cat le servesc interesele.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
ochi ager
+11
Iata ca iese si adevarul la iveala: romanii n-o duceau prost din cauza parlamentarilor ci din cauza firmelor sub acoperire ale SRiului care au sufocat economia si au distrus firme ale oamenilor care mai incercau sa faca ceva in Romania...Cine indraznea sa se opuna era bagat in colimatorul "anticoruptiei" care consta in procurori si judecatori corupti ce raspundeau la comenzile SRI.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Moesia
+11
Dumnezeule! Cata lume a avut de suferit din cauza acestor nenorociti, mafioti - corupti! Unde sunt bunii ofiterii? De ce nu s-a aflat nimic? MAI aflam si cum needucatul , nsimtit de fara cuvinte...zic Ponta - era in cardasie cu kovesi si ii trimitea stenogramele sedintelor de guvern. Ceea ce, aburit de gradele de pe umar , ne spune ca vai...nu el, secretarul genaeral .... este o minciuna ce-i sta mult prea bine acestui individ basesciano/rusofil pana in adancul genei lui de specimen gretos. Domnule Dragomir, sa aveti parte de sanatate si mult bine. Desi tarziu, este bine ca dati deoparte cortina mizeriei. Speram ca cei din PSD sa aiba taria si, dupa audiaerea si documentele ce le veti prezenta, sa-i vedem pe nemrnici dupa gratii si pusi sa plateasca si CU MULTI BANI - ceea ce au furat, distrus, facut.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Dragos @ Moesia
+6
Daca nici asta nu stie ce e acolo...atunci cine!? Va dati seama ce deep state avem!? Ce constitutie, ce partide, ce justitie....etc!? Traim un experiment programat de mult tim si realuzat pas cu pas... Cat despre " prizonierul" de la Cotroceni...ce ii pasa cata vreme e tinut acolo in puf!? "GHINION" si atat pt prostime!!!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+5
cuiva îi tremură nădragii şi şi-a băgat iute la înaintare trompeta...
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
-2
Literatura SF. Ce se-l publicati, "Cotidianul"? pentru ca defetismul, descurajarea, în România, s-ajunga exponentiale?
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Dragos @ Ileana Rollason
+4
Eu sper ca nu... Doar pt a vedea fata hidoasa a sistemului... Nu te poti vindeca daca nu cunosti boala sa poti gasi astfel antidotul potrivit... El exista in forma latenta...si se coaguleaza incet, uneori prea incet... Asa cred eu.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 4 ore şi 57 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 47 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 56 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 19 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 58 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 36 minute