Flaminia / 2162 tone au fost descărcate: Una dintre firmele care trebuiau să se ocupe de valorificarea deşeurilor este Glar Construct fondată de Sebastian Ghiţă

Jurnaliștii de la Actualitatea Prahoveană– Ziarul prahovenilor merg pe firul afacerilor deputatului PSD de Prahova, Sebastian Ghiță:

”Presa a menţionat în mai multe rânduri faptul că, din cauza deșeurilor toxice de la bordul vasului Flaminia, acumulate în urma unui uriaș incendiu, nava a fost refuzată de mai multe porturi din lume. În final, a fost acceptată în România pentru decontaminare. Agenția Națională pentru Protecția Mediului a aprobat intrarea deșeurilor toxice în țară, pentru ca acestea să fie valorificate în instalații autorizate. Avizul a fost dat în perioada când la şefia Agenţiei se afla Mihai Fâcă, prahovean, fost deputat PDSR.

De la bordul vasului au fost descărcate 2162 de tone de deșeuri metalice. Contractul, în valoare de 28 de milioane de dolari, a fost câștigat de un consorțiu format din Glar Construct, Uni Recycling și SETCAR, care ar fi trebuit să se ocupe atît de transportul deșeurilor cît și de valorificarea acestora. Firma Glar Construct a fost fondată de deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiță.

Sursa: RISEPROJECT.RO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.