Flashmob pentru introducerea educatiei sexuale în școli

Educația sexuală trebuie introdusă în curriculumul național obligatoriu, susțin peste 60 de ONG-uri. Într-un comunicat intitulat „Apel de urgență pentru educație sexuală în școli”, adresat Ministerului Educatiei, organizațiile avertizează că „trăim într-o societate în care se transmit masiv informații distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce țin de responsabilitate, întelegerea functionării propriului corp și respectul în relațiile intime”.

Coaliția pentru Egalitate de Gen a organizat luni, 28 septembrie, un flashmob cu revendicarea „Vrem educatie sexuală în școli”, pe un traseu ce a cuprins: Guvernul – Ministerul Educației – Institutul de Stiințe ale Educației – Ministerul Sănătății – Piața Unirii.

Cele 67 de ONG-uri semnatare ale apelului susțin că educația sexuală trebuie sa promoveze respectul între parteneri și comportamente ce exclud orice forma de violență sexuală, protejarea împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală, protejarea împotriva sarcinilor nedorite, posibilitatea identificarii și semnalizării de către copii și tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.