Flori Dinu a coordonat activitatea ilegală a Hexi Pharma în cunoştinţă de cauză

Potrivit Parchetului General, Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, la instigarea lui Dan Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele.

„Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, se arată în comunicat.

„Totodată, probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, potrivit procurorilor.

Procurorii Parchetului General au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea directoarei Hexi Pharma sub aspectul săvârşirii a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţiei improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Sâmbătă, inculpata va fi prezentată magistraților de la Judecătoria Sector 5, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.